Çam Sakızı Çoban Armağanı Trendi

Begüm By Begüm0 Comments2 min read22 views

gucci-wmabbeyjpgBu bir değerlendirme yazısından ziyade bir tespit, bir öngörme. Modayla ilgiliyseniz mutlaka biliyorsunuzdur. Geçtiğimiz haftalarda Alessandro Michele kumandanlığındaki Gucci cruise koleksiyonu için Londra Westminister Abbey’de müthiş bir defile düzenledi. Koleksiyon Michele’nin elini attığı her iş gibi övgüler toplarken davetliler mekandan birer hediye ile ayrıldılar. Alessandro Michele kreatif direktör olduğundan beri koleksiyonlarında sıklıkla yer verdiği desenlerden seçmeler işlenmiş birer minder. Her biri kişiye özel. Kaliteli, el emeği içeren, üzerinde düşünülmüş bir hediye bu. Alelade bir jest değil. Ah arılı olanından bir tane almak ne kadar isterdim… İster köşe yastığı kıvamında salona yerleştir, ister ofisin en can alıcı yerinde sergile…
Gelenlere hediye vermek normalde defilelerde alışık olmadığımız bir yaklaşım. Yani markaya ait bir objeyle 02-pillows-at-gucci-resort-2017-showoradan ayrılmak. Biz bir basın kiti biliriz hediye olarak bir de, eğer varsa, sponsorların oturma alanına yerleştirdiği minik eşantiyonları.
Buradaki amaç elbette müşterinin eline o günü ve dolayısıyla markayı hatırlatacak bir havuç vermek. Markayla kurulan bağı güçlendirmek. Art arda sahne alan defile furyasından sıyrılarak öne çıkmak. En çok da müşterinin memnuniyetini katlamak suretiyle kalplerde farklı bir mertebeye ulaşmak.
Gucci’nin müşterisine yaşattığı deneyimi taçlandırdığı bu kurgunun başka markalara bulaşıcı olacağını düşünüyorum. Hem de en hızlı biçimde! Bir sonraki defile döneminde (ki önümüzdeki hafta Milano Moda Haftası başlıyor) gazetelerin bir dönem ansiklopedi dağıtma yarışına girdiği gibi markaların da defilelerine gelenleri “en güzel nasıl ödüllendiririm” yarışına girmiş görürseniz şaşırmayın. Nasıl ki cruise koleksiyonların alternatif defile alanlarına taşınması bir trend oldu; chanel-cuba-defileGivechy show’unu halka açık olarak 9/11 anıtına karşı New York sokaklarında yaptı, Chanel bu uğurda Cuba’ya kadar gitti, bi sonraki trend de bu işte… Özenilmiş, emek verilmiş, markayı anımsatan bir hediye.
Zaten evimizde düzenlediğimiz çocuk doğumgünü partilerinde bile 4-5 yaşındaki minikleri ellerine ufak birer hediye tutturup uğurladığımızı düşünürsek, gönül alma için başvurulan bu jestin ne denli basit ve efektif olduğunu anlarız.

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.