TimeOut- Temmuz 2016

Begüm By Begüm0 Comments3 min read25 views

TimeOut temmuz sayısı için Raisa&Vanessa ile bir röportaj yaptım. İkiz olmanın tasarımlarına nasıl yansıdığını, Trendyol ile işbirliklerini, değişen Haute Couture dünyası ile ilgili görüşlerini… sordum.

Röportajdan Ufak Bir Alıntı:

Raisa & Vanessa nasıl kuruldu?
Vanessa: Londra’da tiyatro ve kostüm tasarımı eğitimi alırken ilk koleksiyonumuz oluşmaya başlamıştı; ancak kendi markamız Raisa & Vanessa imzalı ilk koleksiyonumuz 2009 tarihli. Raisa & Vanessa tasarım yolculuğuna çıktığından beri haute couture ağırlıklı bir çizgide ilerliyor.

Raisa & Vanessa kadını nelerden hoşlanır, nerelere gider, ne iş yapar, nasıl biridir?
Raisa: Her şeyden önce cesurdur. Kendini iyi tanıyan ve her ortamda taşıyan bir kadından bahsediyoruz. Biz tasarımlarımızda kadının kendi vahşi doğasında bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu yolculukta her Raisa & Vanessa kadınını kendi dünyasını keşfetmeye davet ediyoruz.

Vanessa: Yeniliklerden korkmayan, kendine güveni tam, kural tanımayan bir kadındır.

Trendyol için hazırladığınız kapsül koleksiyon ile gündemdesiniz son dönemde. Bu iş birliğinin sizi en çok heyecanlandıran kısmı ne oldu?
Raisa: Hep hayata geçirmek istediğimiz bir fikirdi. Uygun fiyatlı ve ulaşılabilir bir koleksiyon hazırlamanın yollarını aramızda konuşurduk. Trendyol ilk toplantıyı talep ettiğinde ise bizi en çok heyecanlandıran Türkiye’de herkesin ulaşabileceği bir koleksiyon yaratma düşüncesi oldu.

Bir yaz gecesi için ideal kıyafet seçimi nasıl olmalı?
Vanessa: Yaz gecesinin nerede olduğuyla çok ilintili bir soru bu. Eğer özel bir geceye davetliyseniz vücudunuza uygun kalıpta bir elbise seçmelisiniz. Bu tunik pantolon da olabilir hoş bir takım da. Önemli olan kendinizi içinde nasıl hissettiğiniz. Bizim için en önemlisi stilin bütün olarak uyum içinde olması. Örneğin, elbise çok detaylı ve göz alıcıysa sade bir makyaj ve saç tercih edin.

Raisa: Konser, parti gibi etkinliklerde artık abartısız şıklık revaçta. Yani jilet gibi kolmanıza gerek yok, sadece kendiniz olun.Bizim tasarımlarımızı giyenler ise davetlerde tulum, pantolon işlemeli bluz takımları tercih etmeye başladı.

Raisa & Vanessa couture ürünleri ile ön planda. Sizce günümüzün hızlı yaşam, hızlı moda anlayışına couture kavramı nasıl adapte oluyor?
Vanessa: Dünyadaki tüm moda haftalarında sokağın podyumu çok fazla etkilemeye başladığını görüyoruz. Bundan 20 yıl önce imkânsız dediğimiz ürünleri couture tasarımcıları defilelerine taşımaya başladı. Bunun sebebi, sokağın moda alanında yükselen otoritesi. Artık herkes kendi moda manifestosunu sosyal medya hesapları aracılığıyla yazabiliyor. Elbette bu da couture anlayışını etkiliyor. Ayrıca teknolojik ürünler, inovatif kumaşlar da hayatımıza girdi. Artık taşınması zor tasarımları da bu kumaşlar sayesinde üretebiliyoruz.

Raisa: Hızlı moda her zaman dinamizm sağlıyor, ancak couture ruhu bambaşka bir duruş, anlayış ve ustalık gerektiriyor. Bir kere dikişinizin, kumaş seçiminizin ve kalıplarınızın hedefi mükemmeliyet. Diğer yandan hızlı trendlerden etkilenip üst kalite bir tasarım hayata geçirmek artık mümkün. Genç tasarımcılar bu noktada çağı tamamen değiştirecektir.

……………..

Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz :)

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.