Burberry Severler Buraya!

Begüm By Begüm0 Comments3 min read35 views

Ürün kodlarından bahsetmeyeli uzunca bir ara oldu. Bu sürede arkasındaki markanın gücünü layıkıyla yansıtan bir ürün bulmak üzere arayıştaydım. Sonuçta anlatmak istediğim tek bir ürün yerine, kocaman bir koleksiyon ile karşılaştım. Burberry’nin kozmetik kısmından bahsediyorum. Bence markaların DNA’larını en iyi yansıtabildikleri alanlardan bir tanesi kozmetik ürünleri.

burberry-instaSiz Burberry sever misiniz? Peki bu markayı sıfatlara dökmek isteseniz nasıl tarif edersiniz? Burberry bir gökyüzü olsa mesela? Pek güneşi görünmezdi değil mi… Öbek öbek bulutların ardından birazcık kendini belli etse dahi, aceleyle kaybolurdu güneş. Puslu bir gökyüzü olurdu Burberry. Nadiren mavi. Her an yağmur olasılığı barındıran. Renk olsa nasıl bir tonu olurdu? Benim gözümde bu marka kesinlikle bej rengi.

Bir kadın olsa nasıl bir karaktere sahip olurdu sizce? Bana göre Burberry her şeyden önce net bir kadın olurdu. Hayattan istediğini bilen. Öyle dedikoduyla işi olmayan. Güçlü bir kadın olurdu. Kendi değerini asla başkalarının gözünden biçmeyen. Kendine güveni tam. Sonra, disiplinli bir kadın olurdu, prensipleri olan. Asla sıkıcı olmazdı. Kaliteli zaman geçirmeye önem veren… Ve minimalist stilleri seven zarif bir kadın olurdu. Kendine yakıştırmayı bilen

İşte Burberry markasına dair tüm bu özellikleri kozmetik koleksiyonuna yansıtmayı başarmış bir marka. Ürünlerindeki Burberry etkisi o kadar hakim ki, onu bir bakışta diğer kozmetiklerden ayırabiliyorsunuz. Tek bir ürüne sahip olsanız dahi kendinizi Burberry dünyasına en yoğun biçimde dahil hissedebiliyorsunuz.

burberry-bej-allıkÜrünlerin kapaklarında ve ürünlerin birebir üzerlerinde (örn. allıklarda baskı olarak) Burberry ile özdeşleşen “check” deseni hakim. Burberry denince akla gelen ilk kodlardan bir tanesi kuşkusuz bu. Hatta bu desen dünyada en çok tanınan marka kodlarının başında geliyor. Burberry ise ününün tamamı değilse bile büyük bir kısmını borçlu olduğu bu deseni layıkıyla onurlandırarak, onu kozmetik koleksiyonunun bütününe taşıyor.

Sonra, ürünlerin içinde bulunduğu kutuların tümü keskinburberry-packaging hatlara sahip. Bu da aslında alttan alttan Burberry dünyasına bir gönderme niteliğinde. Şöyle açıklayayım. Sizce bir Burberry kadını Akdeniz vari, yuvarlak hatlara mı sahiptir yoksa Anglosakson dünyaya mensup ince, uzun, kıvrımı az, net çizgilere mi? İşte markanın kimliğinde taşıdığı bu net çizgiler, ürünlere bilinçli bir biçimde yansıtılmış durumda.

Yine markanın DNA’sıyla uyumlu olarak Burberry’nin sunduğu kozmetik Burberry-Make-up_-rujkoleksiyonu daha aklı başında bir renk paletinden oluşuyor. Moda olan tonlara elbet yer var. Ancak sapsarı farlar veya saks mavi rimeller gibi çılgınlık dozu yüksek ürünler Burberry’nin kapsama alanında değil.

Tüm bu kurgulamaya uygun olarak Burberry kozmetik reklamlarında da markasının ruhuna uygun bir profil çiziyor. Reklamlarda abartısız, kaliteli, elegan ve kendinden emin bir kadın silueti yansıtılıyor.burberry-beauty-ad-campaign-large

 

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.