Originel- 23 Eylül 2015

Begüm By Begüm0 Comments2 min read11 views

Lüks markalar için kişiselleştirmenin spot ışıklar altında olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu hafta Originel’de Burberry’nin en son kişiselleştirme projesi olan The Burberry Scarf Bar’ı anlattım. Ve tabi ki bu proje ile hedeflenenleri….

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“Burberry denince akla gelen ilk ürünlerden bir tanesi kuşkusuz kare desenli atkıları. Hatta bu desen dünyada en çok tanınan marka kodlarının başında geliyor. Burberry ise, ününün tamamı değilse bile büyük bir bölümünü borçlu olduğu bu ürününü layıkıyla onurlandırmak için yepyeni bir projeye imza attı. “The Burberry Scarf Bar” ismi altında tanıtılan yenilik Burberry severlere atkılarını kişiselleştirme imkanı tanıyor.

burberryscarfbarThe Burberry Scarf Bar markanın belli başlı mağazalarında geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başladı. Üstelik bu servise Burberry’nin internet sitesinden de ulaşılabiliyor. Hayalinizdeki Burberry atkıyı tasarlayabilmeniz için marka sizlere yüzün üzerinde renk seçeneği sunuyor. Yani bej, füme, kırmızı ve beyaz kombinasyonun çok ötesine geçmek artık mümkün. Canınız hangi tonları çekiyorsa!… Atkılar için kullanılabilecek iki farklı tip kumaş söz konusu. Üstelik kişiselleştirme yelpazeniz bununla da sınırlı değil. Çünkü eğer isterseniz, Burberry atkı seçiminizi isminizin baş harflerini işleyerek taçlandırıyor. Hem de sadece bu işlem için 30 farklı iplik rengi sunarak.

………………………………..

İşin kişiselleştirme kısmına gelince… Tüketici için kişiselleşmiş ürün eşittir size özel, sizi özel hissettiren ürün. Üretici açısından değerlendirildiğinde ise bu uygulama (lüks moda markalarının son dönemde sıkça başvurduğu) bir pazarlama ve satış taktiği. Markalar kişiselleştirme silahını kullanarak satışlarını tetiklerken, müşterileri ile aralarındaki bağı da kuvvetlendiriyor. …………………”

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.