Ve Louboutin Ojesini Yarattı!

Begüm By Begüm0 Comments3 min read21 views

Geçtiğimiz temmuz oje markasını yaratıp kozmetik sektörüne giriş yapan Christian Louboutin’in bu ürünü lokomotif olarak seçmesi hiç de tesadüf değil. Tırnaklarına kıpkırmızı bir oje sürerken, asistanının önünden şişeyi alıp üzerinde çalıştığı ayakkabı tasarımının altını kırmızıya boyayarak, tüm kadınları kalbinden vuracak imzasını oluşturmuştu Louboutin…

Şimdi tasarladığı oje de ayakkabıları kadar feminen, zarif, dikkat çekici ve hatta pahalı J. Kaligrafi için kullanılan mürekkep şişelerinden ilham alarak tasarladığı oje şişesi ilk bakışta bile sıradan bir oje markası ile karşı karşıya olmadığımızın altını çiziyor. Şişe, Louboutin markasının DNA’sında olan lüks kavramını vurguluyor. Şişenin ince uzun kapağı ise Louboutin ayakkabılarının seksi topuklarına zarif bir gönderme niteliğinde. Bu kadar uzun sapa sahip bir ojeyi sürmek ne kadar kolay olur bilemiyorum ama ojenin Christian Louboutin marka kimliğiyle tamamen örtüştüğü gerçek.

christian-louboutin-nail-polish2

Mr.Louboutin için kozmetik dünyasının oje ile sınırlı kalmayacağı, bu hamleyi takiben başka kozmetik ürünlerini de piyasaya sunacağı konuşuluyor. Dolayısı ile oje, yepyeni bir alanının ilk oyuncusu. Peki bu şekilde bir ‘product extention’ fikrinin altında nasıl sebepler yatıyor olabilir?

Aslında bu birçok lüks tüketim markası tarafından izlenen bir rota. Louboutin lüks tüketim sektörünün kalbinde yer alan bir aksesuar markası. Esas iş, kadınların aklını başından alacak, rüyalarını süsleyecek ayakkabılar tasarlamak. Tasarlanan bu rüya ürünlere ise çok şanslı bir azınlık sahip olabiliyor. Ama oje öyle mi? Kendi klasmanındaki en pahalı marka olsa dahi diğer bir Louboutin tasarımları ile kıyaslanmayacak kadar düşük fiyatlı. Üstelik bir kozmetik ürünü olsa dahi bize diğer Christian Louboutin ürünleri ile tamamen aynı vaatleri sunuyor, güzellik, kendini mutlu etme, kendini şımartma, feminenlik, yenilik, stil sahibi olma… Tüm bu verilen sözler küçücük bir şişenin içine sığdırılmış. Modayı takip eden, kendinize bakmaktan hoşlanan biri iseniz siz de bu ürünü denemek istemez misiniz? Şu ana kadar dahil olmamışsanız bile, Louboutin dünyasının tadına bakmak için? Bu dünyaya ayakkabı ile olmasa da oje ile yumuşak bir giriş yapmak istemez misiniz?

İşte Christian Louboutin ojesi ve piyasaya çıkacak diğer kozmetiklerinin tam da bu soruların yanıtı ‘evet’ olacağı için üretildiğini düşünüyorum. Bu sanat eseri gibi şişelere sahip ojeler, olağan müşterilerin yanısıra lüx dünyasına dahil olmak isteyen moda severleri de hedefliyor. Bence olabilecek en doğru ürünle kurgulanmış harika bir hamle. Markayı çizgisinden ayırmadan, yepyeni bir solukla büyütmek için…

Christian-Louboutin-nail-polish-3

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.