Küçük Ayaklar, Doğru Adımlar

Begüm By Begüm0 Comments2 min read16 views

Çocuk deyip geçmemek lazım! Ne de olsa bugünün lüks tüketim müşterilerinin çocukları, yarın bu dünyayı devam ettirecek minik birer potansiyel… İşte bu nedenle birçok moda evi çocuklar için ayrı marka uzantılarını çoktan kurdular. Burberry Children, Lanvin Paris Petite ve Little Marc Jacobs bunlardan sadece birkaçı. Birçok başka tanıdırk marka ise, kendi isimleri altında çocuklara özel koleksiyon üreterek bu alanda boy göstermeyi tercih ediyor. Bakınız, örnek: Baby Dior. Çocuk lüks tüketimi katlanarak büyüyen bir sektör. 2013 senesinde ilk defa Londra’da düzenlenen Global Kids’ Fashion Week bile tek başına bunu kanıtlamaya yeter. Talep yüksek olunca, çocuk modasına yapılan marka girişleri de hızla artıyor. En son örnek geçtiğimiz günlerde İtalyan Salvatore Ferragamo’dan geldi.ferragamo-mini-shoes-girls-ayakkabi

Ferragamo, kız çocukları için bir kapsül ayakkabı koleksiyonu hazırladı. Bunu yaparken orijinali Audrey Hepburn için hazırlanan ve ardından markanın klasik modeli haline gelen ‘Varina’ modeli üzerinden ilerledi. Evet doğru modeli hayal ediyorsunuz! Ferragamo deyince akla gelen ilk ayakkabı o. Yuvarlak burunlu, üzerinde kurdele ve metal Ferragamo amblemi olan… Geçici bir süre için üretilen ve $325’dan satışa sunulan babetler ise 27-33 numaralı ayaklara özel.

Varina kapsül koleksiyonu ile hedeflenen alıcı tabi ki anneler. Ancak yaşlanma eğilimindeki bir marka olan Ferragamo, hazırladığı kapsül koleksiyon ile, esas anneleri aracılığıyla çocukların kalbine dokunmayı hedefliyor. Markanın devamlılığını aynı kuvvet ile sürdürebilmek için genç müşteriler tarafından tercih edilmeye ihtiyacı var. Bu gözle bakıldığında, marka algısını küçük yaştan yaratmak, markayı sevdirmek, çocukları Ferragamo’ya yakın hissettirmek hep bu minik babetlerin içine kodlanmış amaçlar. Koleksiyon için seçilen model de elbet ki tesadüf değil. Ferragamo’nun klasik modeli, anne ile kızının aynı ayakkabıyı satın almasına olanak veriyor. Yani zaten annesi gibi olmaya heveslenen kızlara, anneyle aynı görünme şansı tanıyor.

Bir önemli nokta da, geçen sene Ferragamo’nun ikonik Vera modelinin (Varina’nın topuklu versiyonu) 35. yıldönümünü kutlamış olması. Bu hazırlanan kapsül koleksiyon, kutlama için oluşturulan pazarlama stratejisinin uzantısı niteliğinde. Çünkü ünlü moda evi, Ferragamo MINI koleksiyonu ile köklerine dönüş yapıp klasik modelinin üzerindeki tozları silkelerken, ona farklı bir satış alanı yaratıyor. ‘MINI’ ayakkabıların çocuklar tarafından tercih edilmesi sadece Ferragamo markasını değil, Varina modeli de gençleştiriyor.

Ünlü moda evinin bu hamleyi bir deneme olarak planladığını düşünüyorum. Geri dönüşleri analiz ettikten sonraki adım, kız çocuklarına özel kalıcı koleksiyonlar üretmek olacaktır.ferragamo-mini

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.