Beymen Club X Arzum İş Birliği?

Begüm By Begüm0 Comments3 min read111 views

Geçtiğimiz hafta nefis bir iş birliğinin haberini aldık. Beymen Club ile Arzum güçlerini birleştirmiş ve giyim sektöründeki “kapsül koleksiyon” tabirine yakın bir üslupla mini bir ortak koleksiyon hazırlamıştı. Üstelik Türkiye’de ilk defa bu şekilde bir ortak çalışma yapılıyordu. Bir moda markası ile bir elektrikli ev aletleri markası buluşuyordu… Aslında koleksiyon parçaları Türkiye tanıtımından çok önce, geçtiğimiz şubat ayında Frankfurt’taki Ambiente Fuarı’nda ilk defa görüyüce çıkmış, fuarda müthiş ilgiyle karşılaşmıştı. Tahmin edersiniz ki Türkiye lansmanının ardından koleksiyon ‘evinde’ de layık olduğu alkışı topladı.

İş birliği Arzum’a ait su ısıtıcısı, tost makinası, blender, çay ve Türk kahvesi makinaları üzerinde şekilleniyor. Beymen Club dokunuşu ile her birinin üzerinde ayrı ayrı baharlar açmış sanki. Seçilen renkler parlak ve enerjik. Desenler iç açıcı. Beymen Club’ın logosundaki kaz ise her objenin üzerine usulca uçuyormuşçasına yerleştirilmiş. Tasarımın bütünüyle çabasız bir uyum içerisinde. Koleksiyonu çok beğendim. Ancak burada esas altını çizmek istediğim Arzum X Beymen Club iş birliğinin neden önemli olduğu.

Sihir orijinal birliktelikte

İş birliklerine taksit kampanyaları kadar alışık olduğumuz, yeni sezonların iş birliği haberleri eşliğinde açılmasını kanıksadığımız bu ortamda ses getirecek ortak çalışmayı bulmak zor. Ünlüler ile markalar, markalar ile moda evleri, moda evleri ile farklı disiplinden tasarımcılar… Çokça kombinasyon gördük. Bu kalabalıkta bana göre birçok iş birliği daha en başından ölü doğuyor.Başlık ilgi çekici değilse, tanıtım ne kadar güçlü olursa olsun arzulanan sonuçlara ulaşılamıyor. Düşünsenize; başlığı sizde merak uyandırmayan bir kitabı bir an önce alıp okumak için ne kadar iştahınız olur ki?  Arzum X Beymen Club’ın tam da bu noktada doğru köşeden yola koyulduğunu düşünüyorum. Daha ürünleri dahi görmeden, yan yana okuduğunuz iki marka ismi heyecan verici duruyor mu? Siz ona bakın. Sadece ona değil, ama İLK ona bakın.

Bir life-style brand olarak Beymen Club

Resmi markaların gözünden ayrı ayrı incelersek ise durum şöyle… Beymen Club hala bir şekilde holdingin amiral gemisi olan Beymen’in uzantısı olarak algılanabilmekte. Burada elbet aynı isim kullanımının da payı büyük. Dolayısıyla bir diğer Türk markası ile, Türk kadınının yaşam tarzı düşünülerek kurgulanan bu iş birliği Beymen Club’ın bağımsız marka varlığını güçlendiriyor. İş birliği Beymen Club’ı net bir biçimde spot ışıklar altına taşırken markanın bireysel potansiyelini nefis bir üslupla göz önüne çıkarıyor. Üstelik iş birliği markadaki “life-style brand” algısına da katkıda bulunuyor. Diğer bir deyişle Beymen Club bu ortak çalışmadan hareketle kadınların gündelik hayatının farklı alanlarına sirayet edebilecek kapsamda bir marka olduğunun altını çiziyor. Çok da güzel çiziyor…

Gençlik dolu, eğlenceli bir arzum

“Sen dokunursun değişir dünya” mottosu ile 52 yıldır kadınların yardımcısı olmayı hedeflemiş Arzum için ise bu “dokunuş” tasarımsal boyutundan ötürü önemli. Ne de olsa pazarlamanın tasarım üzerinden yapıldığı bir dönemden geçiyoruz. Apple’ın Apple oluşu, Levi’s’ın geri dönüşü, kişiselleştirme kavramının bu kadar tutulması hep tasarımın sihrinden. Hele ki yarım asrı devirmiş bir marka için gençler tarafından beğenilmek, taze ve güncel bulunmak azami önemde bir mücadele. Çözümü mutlaka tasarımda aranması gereken bir mücadele… 

Makalenin tümünü okumak için lütfen buraya tıklayın.

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.