Marketing Türkiye- Nazar boncuğu emojisi yolda! Esas soru onu neden bu kadar çılgınca istediğimiz…
Bugün internete bağlanan kişilerin yüzde 92’si emoji kullanıyor. Instagram’a eklenen fotoğrafların ortalama yarısında emoji içeren bir alt yazı var. 2010 senesinden beri dijital hayattaki hislerimize tercüman olan emojiler, sadece yazılı mesajlarımıza duygu ekleyerek yeni bir çağın kapısını aralamadılar. Aynı zamanda online insanoğluna yepyeni bir iletişim biçimi de armağan ettiler. Kabul etseniz de etmeseniz de emoji artık bir tür dil. Hatta dijital dünyadaki en geçerli dil. Yaş, cinsiyet, coğrafi bölge ayrımı kabul etmeyen herkesin şakır şakır konuşabildiği bir dil.
Demem o ki mesaja gülümsediğimizi belli etmek için iki nokta üst üste yanına bir parantez ( 🙂 ) yaptığımız günlerden beri köprünün altından çok sular aktı. 5 yaşındaki kızım bile 4 yaşındaki kuzeniyle iletişim kurmak için çoğu zaman “facetime” yapmak yerine telefonumdan kalpli, çiçekli, dondurmalı emojiler göndermeyi tercih ediyorsa emoji yeni çağın iletişim modeli haline gelmiştir; nokta. Peki, nasıl oldu da emoji bu kadar tutuldu? Koskoca Türkiye “nazar boncuğu isteriz de isteriz” diye tutturdu?
Bir emoji bin kelimeye bedel
Emojilerin bir çılgınlığa dönüşmesinin sırrı (her şeyden önce) tek bir resimle çokça şeyi anlatabilmelerinde gizli. Bugünün hızlı şehir yaşamında zamansızlıkla boğuşan, her şeyi seri isteyip seri tüketen insanoğlunun uzun uzun mesajlar yazmaktansa bu tip bir ‘sadeleşmeye’ gitmesi epey anlaşılır bir durum. Öyle değil mi? Sonuçta “ok” yazmak yerine baş parmağını yukarıya kaldırmış el emojisi kullanmanın bile tercih edilir olduğu bir dünyadayız. E çünkü daha pratik. İki kere tuşa basmak yerine bir tuş… ………..
Makalenin tümünü okumak için http://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/nazar-boncugu-emojisi-yolda-esas-soru-onu-neden-bu-kadar-cilginca-istedigimiz/