TimeOut- Ekim 2017

Begüm By Begüm0 Comments2 min read20 views

3 Boyutlu yazıcılar hayatımıza girmeye başlayalı bir süre oldu. Ancak moda sektöründe görülmeleri epey yeni. Bir defa dikime, kıvrılmaya uygun yumuşacık kumaşı yazıcıdan çıkartmak zor iş! Ekim TimeOut’unda bu işe farklı bir şekilde yaklaşıp Türkiye’de 3 boyutlu çizimleri giyim sektörüne katan ilk isim ile röportaj yaptım. Mirimalist’in hikayesini okumanızı öneririm.

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“‘Üç boyutlu baskı’ kelimelerini giderek daha sık duyuyoruz. Genellikle tıp endüstrisi ve uçak sektörü gibi alanlarda kendini gösteren bu teknoloji ayakkabı, aksesuar, dekorasyon gibi alanlara da hızla giriş yaptı. Ancak bu tekniğin moda tasarımlarına uyarlanması konusunda fazla yol kat edilmiş değil. Üç boyutlu yazıcıdan giyilebilir ürün çıkarmak, kumaşın yumuşaklığını makine aracılığı ile aktarabilmek hayli zor. Mirimalist ise bu devrimsel teknolojiyi günlük parçalara aktarma tutkusu ile yola çıkmış bir marka. Üstelik bu anlamda hedefine ulaşmış ilk Türk markası.

Mirimalist’in baskı ile boyut kazanan, geometriden beslenen minimalist vizyonunun yaratıcısı Miray Tok Çakır. Boğaziçi sosyoloji mezunu olan Çakır uzun yıllar pazarlama sektöründe çalışmış ve bu esnada pazar araştırmaları yapmış. …………..

Bir senelik araştırma döneminin ardından Mirimalist’i 2016 senesinde kurdu Çakır. Yaz için ürettiği koleksiyonun ardından raflarda yerini alan sonbahar/kış seçkisi, markanın ilk kışlık koleksiyonu. Mirimalist’in hedefinde kalite ve farklılık peşinde koşan şehirli kadınlar var. Amaç, kadınların birbirine “Üzerindekini nereden aldın?” diye sormadan edemeyeceği parçalar yaratmak.  Sıra dışı stilleri ve yüksek ürün kalitesiyle öne çıkan parçalara üç boyutlu tasarımların eklenmesiyle ortaya çıkan sonuç bir hayli özgün. 

………………….”

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.