Jo Malone’un Stil Kodlarını Çözüyoruz

Begüm By Begüm0 Comments2 min read25 views

Kate Middleton’ın evlenirken Downtown Abbey’i baştan aşağıya Jo Malone Spring Citrus aromalı mumla dekore ettiği kadar var. Hangimiz evimiz için mis kokulu mumlarından bir tane istemedik veya yan yana dizilmiş birörnek şişelerdeki parfümlerini tek tek koklamadık ki? Jo Malone yüz binlerin kalbinde taht kurmuş markasını belki de en çok değişmeyen çizgisine borçlu. Peki nedir siyah kurdeleli krem kutuların bizi çeken yanı? İçerisinde hangi kodlar, hangi hisler, hangi formül gizli? Ne oluyor da kız kıza yapılacak sohbete de, şarabın yanına da, evde misafir ağırlamaya da en çok o yakışıyor?!

1983 yılında İngiltere’de gözlerini açan marka ülkesinin kültürel karakteristiklerini tamamen bünyesinde taşıyor. Markaya cazibe katan en önemli kaynak da bence tam olarak bu. Ayakları yere basan, dimdik İngiliz duruşu, İngiliz ruhu… Net, kaliteyi ilk bakışta yansıtan, güçlü ve yalın çizgi Jo Malone marka imajının ana hatlarını belirliyor. Tıpkı tüm Kuzey ülkelerine ait markalarda olduğu gibi. Ya da şöyle izah edeyim… Jo Malone kadını ne istediğini bilen, kendi ruhunu tüm kıvrımlarıyla tanıyan ve kendine neyin yakıştığından haberdar olan bir kadın. Kaliteli şeyleri kullanmaktan hoşlanan, bu uğurda para biriktirmeyi de, harcamayı da kolaylıkla onaylayacak bir kadın. Kalite arayışı sırasında gösterişi kendine yol seçmemiş bir kadın. Şehir hayatının içinde kendine vakit ayırmaya önem veren, bakımına özen gösteren, kendine güveni tam bir kadın.

Marka olarak Jo Malone’un yansıttığı profil, sunduğu hisler ve aktardığı kodlar böylesine kuvvetli olunca, ürünlerinin hediye olarak çokça tercihe edilmesine de şaşmamak gerek. Markanın söz konusu kodları ürünlerine nasıl aktardığına gelince… Net dikdörtgen prizması şişesi Jo Malone’un abartısız şık imajına en büyük gönderme. Ürünlerinde ve ürünlerin ambalajlarında kullandığı krem renk tazelik ve temizlik kodlarını kullanıcıya aktarıyor. Paketlemelerin olmazsa olmazı siyah renk ise sofistikasyon ve lüks hissiyatını tanımlıyor. Jo Malone’a kurumsal kimliğini kazandıran bu iki ton birleştiğinde kaliteli, kendine güvenli ve natüründe seksilik barındıran bir imaj ortaya çıkıyor.

“Kendinizi ödüllendirin. Siz buna değersiniz. Kendiniz gibi kaliteli markalar tercih edin. Ben size iyi gelirim” şeklinde alt mesajları müşteriye ileten Jo Malone, ürünlerinin içine gizlediği kodlar sayesinde markasını başarıyla zirvede tutuyor.

 

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.