Robb Report- Eylül 2017

Begüm By Begüm0 Comments2 min read13 views

Deri sihirbazı Berluti Türkiye’de ilk mağazasını açtı. Markanın hikayesini bu ayki Robb Repot’ta kaleme aldım.

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“Bazı markalar bir ülkeye giriş yapmadan çok önce müdavimleri hazırdır. Yeni lokasyona kendinden önce heyecanı ulaşır. Koleksiyonları takip edilen, parçaları gururla taşınıp her birine hak ettiği özen gösterilen marka, taşıdığı değerin getirdiği haklı saygınlık ile giriş yapmaya hazırlandığı coğrafyada çoktan beklenir olmuştur. Tıpkı geçtiğimiz ay Nişantaşı’nda kapılarını açan deri sihirbazı Berluti de olduğu gibi…

1895 yılında Alessandro Berluti tarafından Güney İtalya’da kurulan marka bugün hem İtalyan hem de Fransız zanaatkarlığının expertizini bir arada barındırıyor. Zira ikinci jenerasyonun yönetimindeyken ilk mağazasını Paris’te açan marka yaklaşık bir asırdır İtalyan köklerinin yanı sıra Fransız stilinden de besleniyor. Markanın kurucusu Alessandro Berluti esasen bir kundura kalıp ustası. Ayakkabıların şekil almasında kullanılan ahşap blokları şekillendirerek başladığı iş yaşamı, kendi ismini verdiği deri ayakkabı tasarımı ile devam etmiş. Bugün hala “Alessandro” ismi ile üretilerek Berluti koleksiyonunun göz bebeği halinde satışa sunulan model, o dönem tek parça deriden yapılan ilk ayakkabı olma özelliğini taşıyor. Model için birbiri ardına alınan siparişler işin büyüyüp markanın oluşmasına katkıda bulunurken Alessandro Berluti işi oğlu Torello’ya devrediyor.

Bugün Berluti’de dördüncü kuşak yönetimde. Her yeni jenerasyon üyesinin gelişi markada yeni bir mihenk taşı oluşturuyor. Zira aile üyelerinin Berluti’ye katkısı yadsınamayacak kadar büyük. Seneler içinde Yves Saint Laurent, Roman Polanski ve Andy Warhol gibi isimlerin müdavimi olduğu yüz yirmi iki yıllık Berluti bugün hala ticari düşünmeden tutkusunun ardından gidebilen nadir markalardan. ……..”

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.