TimeOut- Ekim 2016

Begüm By Begüm0 Comments2 min read17 views

Aradığınız takım elbise ise, size İstanbul’daki özel giyim mabedi Sartoria Napoletana’yı tanıştırmak isteriz. Bebek’teki minicik dükkanında harikalar yaratan marka her bir takım elbisesini dikim için Napolili ustalara emanet ediyor, en ufak detaylara bile azami özen gösteriyor.

Röportajdan Ufak Bir Alıntı:

“Bebek’in gözlerden uzak bir köşesinde konumlanan Sartoria Napoletana’dayız. Mini minnacık mağazanın içerisinde hummalı bir çalışma var. Enis İnci, bir damat adayına danışmanlık veriyor. Takım elbise paçasının kesiminden hangi tip papyonun vücut yapısına daha uygun olduğuna, gömlekten ayakkabı modeline kadar her detayı masaya yatırıyorlar.

Kökleri Napoli’de olan Sartoria Napoletana’nın Bebek macerası nasıl başladı?
Bir senedir Bebek’teyiz, öncesinde altı sene boyunca Türk müşterilerimize freelance olarak hizmet verdik. Sonrasında bir mağazamız olsun ama kalabalıktan uzak olsun dedik. Yüksek terzilik ruhuna uygun olması adına AVM’lerde mağaza açmamaya tercih ettik ve randevulu çalışma sistemine başvurduk. Müşterinin rahat etmesi bizim için en önemli kriter. Bu nedenle onların müsaitliğine uygun olarak gecenin 1’inde de, sabahın 6’sında da prova alıyoruz.

Türkiye’de artık birçok İtalyan erkek giyim markası var. Sartoria Napoletana’yı farklı kılan nedir?
Tüm üretim el işçiliği üzerine şekilleniyor. Zaten Napoli terziliğinin dünyadaki bütün terziliklerden ayrılan bir yapısı var. Bunun sebebi oradaki iklim. Yazın, erkeklerin terlemeden takım elbise ile dolaşma isteği terzileri seneler önce yaratıcılığa itiyor. Böylece, uzun denemeler sonucunda, ‘tenin üzerinde ikinci bir ten gibi’ kelimeleriyle tasvir ettikleri takım elbiseyi yaratıyorlar. Bunu mümkün kılan ise ceketin iç aksamı. Yani tela tasarımı. Ceketin hafifliğini bu tasarımdaki kusursuz becerilerine borçlular. Üstelik Napoli usulü terzilikte omuzların takılışı da farklı.

Hiç absürt bir istek ile karşılaştınız mı?sartorianapoletana
Ünlü bir markaya ait takım elbisenin fotoğrafını getirip aynısını yapmamızı, üstelik etiketine o markanın adını yazmamızı isteyen müşteriler oluyor. Elbette reddediyoruz. Bu arada biz takım elbiselerimizi etiketlemiyoruz. Sadece müşterinin isteği doğrultusunda adını veya adının baş harflerini etikete işleyebiliyoruz.”

Tamamını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.