TimeOut- Eylül 2016

Begüm By Begüm0 Comments2 min read31 views

Yazmayı en çok sevdiğim makalelerden biri oldu. TimeOut Eylül sayısı için İstanbul çıkışlı, tamamen el emeği ile üretilen, Harrod’s, Net-a-Porter gibi isimlerin peşinde koştuğu Manu Atelier markasını ve nefis çantalarını kaleme aldım.

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“Evet, onlarınki bir aile işletmesi. Ama Manu Atelier’yi sadece bir aile şirketi olarak tanımlamak yanlış olur. Zira Beste ve Merve’nin 2014 Şubat’ında yarattıkları dünya markasının ardında 1961 yılına dayanan bir birikim var. Babaları Adnan Manastır 1961 yılında Beyoğlu’nda bir Ermeni ve bir Alman ustanın yanında eğitimini almaya başladığı deri zanaatkârlığını kısa süre içerisinde kendi tasarladığı özgün modellere uygulamaya başlar. Ve Adnan Bey’in ellerinde şekillenen çantalar 1976’da Yeşim Çanta adıyla açılan butikten binlerce kadının gardırobuna doğru yol alır.

…..

manuManu Atelier senede dört koleksiyon çıkarıyor. Bunlardan ikisi yaz ve kış mevsimi için ürettikleri ana koleksiyonlar, diğer ikisi ise mevsim girişlerinden önce çıkan ara sıcaklar. Tasarım sürecine baba ve kızları olmak üzere üç kişi dahil. Önce her biri ayrı ayrı çalışıyor, sonrasında ise bir araya gelerek fikirleri geliştiriyorlar. Mükemmel kadın ütopyası için değil, kendini defolarıyla kabul edip seven gerçek kadınlar için tasarlamak istiyorlar. İlham kaynaklarını ise tek kelimeyle özetliyorlar: Sokak. Yolda stillerini beğendikleri kişileri gözlemliyorlar. “‘Bu kadın nasıl bir çanta takmak ister?’ gibi sorular üzerine kafa yoruyoruz,” diyor Beste. Sırf moda oldu diye bir ürünü alıp koluna iliştirenler radarlarından bir hayli uzak.

……”

Makalenin tümünü okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.