TimeOut- Mayıs 2016

Begüm By Begüm0 Comments2 min read29 views

TimeOut’un mayıs sayısında duyarlı ayakkabı bağlarının yaratıcısı UNDO’nun hikayesini anlattım.

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

  • Nasıl yani? Ayakkabı bağcığından mı bahsediyoruz?

Evet özünde ayakkabı bağcığı olsa da UNDO bir aksesuardan çok daha fazlası. Stil sahibi olmanın detaylarda saklı olduğu günümüzde, estetiği fonksiyonalite ile birleştirip üzerine çevre bilincini ekleyen yepyeni bir marka bu. Bağcıklar spor ve gündelik tüm ayakkabılara uygun. Ürünün iki ucunda metal parçalar var. Bunlar içlerindeki mıknatıs sayesinde birleşiyor ve yine uç kısmında bulunan kilit sistemi ile birbirine kenetleniyor. Bu şekilde, bağcıklarınızı bağlandığınızda oluşan fiyonklara bir üçüncüsü ekleniyor.

  • E bağcık değiştirmek en üşenilen işlerden biri değil midir?

Doğru; ancak markanın bunun için de müthiş pratik bir çözümü var. Bir UNDO’dan diğerine geçiş yaparken, iki farklı bağcığın uçlarını birbirine kilitleyebilirsiniz. Bu şekilde, eski bağcığı çıkartırken yeni bağcık onun geçtiği yolu takip ediyor ve ayakkabı zahmetsizce yeni haline kavuşuyor.

…..

  • Bir UNDO alarak çevreye nasıl katkıda bulunuyorum?

Ayakkabı üretimi endüstriyel bir süreç. Giydiğimiz ayakkabının parçaları oluşturulurken, birleştirilirken ve hatta ayakkabı mağazalarda yerini almak üzere yol kat ederken, karbon salınımına neden oluyor. Tek bir ayakkabının sebep verdiği karbon emülsiyonu yaklaşık 14kg. Bu da ayakkabıyı, giydiklerimiz arasında en yüksek karbon salınımı yapan ürün mertebesine yükseltiyor. Bir UNDO bağcık aldığımızda ise, marka bizim adımıza aldığı karbon ofset kredisi ile, evrene verilen bir ayakkabılık karbon zararını kapatıyor. Yapılan tahribatı ‘geri alıyor’. Tıpkı isminin içine gizlediği gibi, zararı “Un-do” ediyor! Yani bizler minik bir parça olan bağcığa yatırım yaparak, ana parça olan ayakkabının yarattığı zararın kapanmasına destek oluyoruz. Sırf bu iyilik fırsatı bile UNDO’yu sevdirmeye yeter.

 

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.