Raisa&Vanessa – Trendyol Formülasyonu Neden Önemli

Begüm By Begüm0 Comments3 min read27 views

Geçtiğimiz 2 hafta içerisinde lansmanlarını yaptılar, online ve offline iletişime geçtiler, Trendyol’da butiklerini açtılar, kapış kapış ürünlerini sattılar ve rv-trendyol-peopleişbirliğini tamamladılar bile. Ama konu henüz kapanmadı. Tasarım sihirbazı ikizler Raisa ve Vanessa’nın Trendyol için hazırladığı kapsül koleksiyon hakkında söylenecek daha çok şey var. Ortaya koydukları işin başarısı ve elbiselerin birbirinden güzel tasarımı bir yana (yeşil püsküllü etek ve üste bayıldım) bu işbirliği pazarlama dünyasının gittiği yönü tayin etmek için önemli.

Tredyol Türkiye’deki en büyük 3 indirimli online alışveriş sitesinden biri olsa da, “bugün hangi marka butik açarak özel indirimli satış yapacak” diye heyecanla beklediğimiz günler artık geride kaldı. Markafoniler’in, Grupanya’ların dünyayı kasıp kavurduğu rüzgar çoktandır dindi… Bu tip markalar (ürün satanlardan bahsediyorum) değişen internet pazarında aynı karlılık ve hızla büyüyebilmek için moda olana yönelmeye, sitelerinde sezon ürünlerine yer vermeye mecbur hale geldi. E durum böyle olunca Türkiye’deki en başarılı, en hit, en dinamik isimlerden birine ev sahipliği yapmaktan, onların ışıltısını kendilerine katmaktan daha güzel bir kabuk değiştirme yöntemi rv-trendyol3olabilir mi?

Trendyol sitesinin kapılarını Raisa&Vanessa’nın tasarımlarına açmakla kendisine cirosal anlamda bir kaynak yaratmaktan ziyade markasına bir imaj yatırımı yapıyor. Takipçilerine, müşterilerine, markasından haberdar olanlara şöyle sesleniyor “Gelin Trendyol’a bir göz gezdirin. Sezona damgasını vuracak, sizin en gözde olmanızı sağlayacak özel parçalar sadece bu platformda.” Trendyol bu şekilde, Raisa&Vanessa markasının taşıdığı tüm sıfatları kendi markasına ekleme ve kendini bunlar dahilinde konumlama fırsatını elde ediyor. Bu da Trendyol için kendini ‘geleceğe’ hazırlamanın yollarından bir tanesi demek.

rv-trendyol1İşe Raisa&Vanessa’nın penceresinden bakıldığında ise onlar, Trendyol işbirliği ile, kendi marka algılarını koruyarak daha çok kişiye, daha fazla potansiyel müşteriye ulaşma şansını elde ediyorlar. Nihayetinde Trendyol her gün yüzbinlerce kişiye dokunabilen bir firma. Modayı, tasarımı seven Türk kadınlarına kendini tanıtmak, marka bilinirliğini arttırmak ve belki de marka ile ilk alışveriş ilişkisini kurmak içinse biçilmiş kaftan. Ama işte Raissa&Vanessa bilinirlik adına offline’da çok kuvvetli olan bir markayı da kendine ortak alabilirdi… Bence burada Trendyol’un alamet-i farikası Raissa&Vanessa kadar dinamik, genç ruhlu ve değişime açık olmasında gizli. Yoksa işbirliği dendiğinde biz Hadise for Twist’lere, Dilek Hanif for Koton’lara, Zeynep Tosun for İpekyol’lara çok alıştık… Öyleyse nedir esas fark? Esas fark kendini online olarak kabul ettirmiş bir markanın tasarımcı nezninde offline presence’ı sollayacak derecede bir çekim merkezi haline gelebilmesidir. İşbirliğinde emeği geçen herkesin eline sağlık. Bu işbirliği pazarlama dünyasında tercihlerin, iş yapma biçimlerinin nasıl kabuk değiştirdiğinin canlı göstergesidir.

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.