Robb Report- Mart 2016

Begüm By Begüm0 Comments2 min read13 views

Bu ay Robb Report’ta erkek modasının ilkbahar/yaz sezonunda öne çıkanlarını anlattım. Alessandro Michele’nin harikalar yarttığı eklektik Gucci’den, Zilli’nin krokodil derisi rengarenk kartlıklarına, Prada’nın sırt çantalarına getirdiği spor-şık yorumdan, Berluti’nin kaligrafi bezeli ayakkabılarına kadar 3 sayfa moda bu sayıda! :)

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

Yelek Mevsimi

Baharın kendini hissettirmesi ile birlikte gerek iş kıyafetlerini, gerekse günlük tercihleri en iyi tamamlayan ürünler arasında yelekler öne çıkıyor. Yeleği modern çizgiler ile birleştirerek maskülen bir üslupla yorumlayan isimlerden bir tanesi ise şüphesiz Brunello Cucinelli. Ünlü İtalyan marka, bu sezon ana malzeme olarak ketenin sofistike dokusundan yararlanıyor. Büyük cep formları ile yeleklerine modern bir yaklaşım katan, bazı modellerinde mendil için ayırdığı ceplerde ise centilmen tarzını her daim koruduğunu müdavimlerine hissettiren Brunello Cucinelli’nin tasarımları övgüye değer. Farklı renk gruplarında çalışılan yelekler, Beymen mağazalarında satışa sunuluyor.

Kaligrafi Farkı

1990’larda Olga Berluti’nin Venedik derisini usta dokunuşlar ile işlemesi ile hayat bulan ayakkabılardan bir tanesi markanın Alessandro isimli modeli. Ancak bu ayakkabıyı esas özel yapan, markanın kaligrafi sanatına duyduğu hayranlığı Alessandro üzerinden üzerinden müdavimlerine anlatıyor olması. Zira her bir ayakkabı, üzerine uygulanan özel kaligrafi tekniği sayesinde birer sanat eserine dönüşüyor. Ayakkabılar tek bir deri parçası işlenerek üretiliyor. Berluti’nin usta dokunuşu ile dana derisi kullanılarak tamamen el yapımı üretilen ayakkabılar, füme ve kahverengi olmak üzere iki renkte form buluyor. Berluti ürünleri Beymen mağazalarında satışa sunuluyor.

Eklektik Dönüşüm

alessandro-michele-colorGeçen sene kreatif direktörlüğe getirildikten sonra Gucci’yi bilindik çizgisinden uzaklaştırarak yepyeni harikalar yaratan, moda dünyasına sunduğu yeni tarz ile milyonları peşinden sürükleyen ve adını şimdiden altın harflerle moda dünyasına yazdıran tasarımcı Alessandro Michele bu sezon da övgüye değer bir koleksiyon ile karşımıza çıkıyor. Markanın 2016 ilkbahar/yaz koleksiyonu Michele’nin kendine has, bohem, cesur, eklektik tarzını bir kez daha Gucci sevenler ile buluşturuyor. Michele’nin erkek kreasyonları arasında beğeni toplayan parçalardan bir tanesi ise günlük kullanım için tasarladığı pantolonları. Pantolonlarda geçmişten dem vuran pile ve duble paça modern çizgiler dahilinde yeniden yorumlanıyor. Pantolonun belinde kullanılan lastik detayı ise, Michele’nin sıra dışı eklektik stiline bir gönderme niteliğinde. Birçok farklı renkte satışa sunulan ve yeni sezon boyunca değişik okazyonlarda rahatlıkla kullanılabilecek Gucci pantolonlar yeni modern anlayışını ayağınıza getiriyor. Gucci ürünleri markanın kendi ismini taşıyan mağazalarında satışa sunuluyor

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.