Robb Report- Ocak 2016

Begüm By Begüm0 Comments2 min read18 views

Jan Kath ile tanışın! Alman tasarımcının sanatçı titizliğinde ürettiği halılar galeri ve tasarım müzelerinde sergileniyor. Bruce Willis ve Clinton’ın evini süslüyor. Bu müthiş markayı Robb Report ocak sayısında anlattım.

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“…………… Jan Kath halılarının popülaritesini tasarıma getirdiği farklı yaklaşıma borçlu. Zira her biri kırk ila altmış kilo ağırlığında olan halılar, geleneksel kilim motiflerini modern dokunuşlarla canlandırıyor. Kath, tasarımlarında doğu kültürleri kadar doğum yeri olan Batı Almanya’nın endüstriyel mimarisini de referans alıyor. Pers ve Osmanlı etkisi içeren, Afgan halılarını baz alan, 18. yüzyıl İtalyan duvar kağıdı desenlerine gönderme yapan motifler, minimalist detaylar eşliğinde günümüze uzanıyor. Halıların bitişinde kullanılan teknik ise, onlara yaşanmışlık hissi aşılıyor. Sanki yüzyıllardır aynı salon zemininde seriliymişler gibi…

            Jan Kath’ın kreasyonları arasında “Erased Heritage” isimli koleksiyon belirgin biçimde öne çıkıyor. Doğu kültürüne gönderme yapan motiflerin ustalıkla işlendiği, belli kısımların asit yardımıyla halı yüzeyinden kasten silindiği bu seri artık Jan Kath’ın imzası gibi kabul görüyor. Tradisyonel dokuları grafiti ile birleştiren halıları ve Rus aristokrasisinin tercihlerinde sıkça yer bulan çiçek desenlerinin modern yorumu da Kath’ın diğer yıldız parçaları.

            2011 Monaco Kraliyet düğünündeki kırmızı halıyı da tasarlamış olmanın haklı gururunu yaşayan Jan Kath ürünleri dünyanın birçok ülkesinde satışa sunuluyor.

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.