Originel- Ocak 2016

Begüm By Begüm0 Comments2 min read17 views

Merhaba yeni sene! :)

Tod’s’un İtalya’daki birçok şehirde mekan tavsiyesi içeren ‘Italian Notes’ isimli bir mikrositesi olduğunu biliyor muydunuz? Bu ayki Originel’de markaların doğduğu toprakları nasıl yücelttiklerini, neden yücelttiklerini, neler yaparak onlara saygı duruşunda bulunduklarını kaleme aldım.

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“……………

Moda dünyasının en kişilikli markalarından biri olan Tod’s, İtalyan yaşam stiline uygun yer tavsiyeleri sunduğu mikro sitesinde Milano, Bologna, Venedik, Como, Floransa, Napoli, Roma ve Siena üzerine eğiliyor. Bu şehirlerde görülmesi gereken restoran ve barların yanı sıra, berber, hediyelik eşya dükkanı, sergi alanı gibi mekanlar için tavsiyeler de paylaşıyor. Eğer yakınlarda bu şehirlerin birine seyahat planınız varsa, Italian Notes’a bakmanızı kesinlikle öneririm. Benim buradan hareketle altını çizmek istediğim esas nokta ise Tod’s’un bu tip bir çalışma sayesinde markasına ne kattığı…

   Chanel denince aklınıza Paris gelmiyor mu? Ralph Lauren denince New York? Armani ismini duyunca Milano’yu düşünmüyor musunuz? Veya Burberry denince Londra’yı? Lüks moda evlerinin marka kimliklerinin büyük bir kısmını içinde yetiştikleri bu şehirlere borçlu. Onlar, bu şehirlerden ilham alarak tasarım yapıyorlar. Şehrin kültürel dokusuyla kendi kimliklerini besliyorlar. Bu sebeple, evleri gibi gördükleri bu mekanlara bir saygı duruşunda bulunmaları son derece doğal.

            Ancak durum salt hürmet etme arzusundan ibaret de değil. Tod’s Italian Notes isimli bu çalışmayı yapıp takipçilerine İtalyan şehirlerinin en ‘hip’ noktaları hakkında tavsiyelerde bulunurken kendini de bir İtalyan eksperi olarak konumlamış oluyor. Yani dünyaya “İtalyan yaşam stili benden sorulur” şeklinde bir manifesto yayıyor! Bu deklarasyon da, tabi ki, endirekt olarak yine markasına katkıya dönüşüyor. “İtalyan yaşam stilini en iyi bilen marka Tod’s ise, ona uygun giyinmeyi de en iyi bilen Tod’s’dur” şeklinde…

            Üstelik, moda evinin gerçekleştirdiği bu proje İtalyan yaşam biçiminin reklamının yapılmasına da azımsanmayacak oranda katkıda bulunuyor. Diğer bir deyişle, Tod’s İtalya’daki şehirleri kullanarak İtalyan ürünlerine karşı duyulan talebi kamçılamış oluyor. Bu da kendi pazarına yatırım yapmak demek. Akıllı her markanın yaptığı gibi, Tod’s da kendi oyun alanını genişletmek için bu çabayı sarf ediyor. ……………..”

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.