Originel- 21 Ekim 2015

Begüm By Begüm0 Comments2 min read13 views

Originel’in bu sayısında gittikçe hızlanan ‘Green Fashion’ akımını kaleme aldım.

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“Zıtlıklar dünyası burası. Bir yandan yedi milyardan fazla insan dünyanın doğal kaynaklarını akıl almaz bir hızla tüketmekle meşgulken, diğer taraftan çevre duyarlılığı konusunda en bilinçli çağımızı yaşıyoruz. Bir yandan almalara doyamazken, diğer taraftan “az olan çoktur” mantığını hayatımıza aşılamaya çalışıyoruz. Her şey insanlar için değil mi ne de olsa? Yeşili de, maviyi de, bir diğerinin emeğini de ve hatta modayı da bu uğurda hoyratça harcayabiliyoruz.

Halbuki her şeyin birbiri ile ilintili olduğu bu dünyada sürdürülebilirliği sağlamak için çevre konusunda ortak bir bilinç oluşturmak şart. Çünkü her şeyin başladığı yer tabiat. Üstelik bu bilinci insan hayatının sadece bir kısmında değil yeme, içme, giyinme, çalışma, bir yerden diğerine ulaşma gibi günlük aktivitelerine indirmek de bir zorunluluk. Bu anlamda, kitlelere yön veren moda markalarına da büyük görev düşüyor. Ve moda markaları, tarihte daha önce görülmemiş bir şevk ile çevreye duyarlı aksiyonlar geliştirmek amacıyla birbiri ardına kollarını sıvıyor.

            Yurtdışında “Green Fashion” olarak adlandırılan bu hareketi en çok destekleyen isimlerden bir tanesi şüphesiz Stella McCartney. Kreasyonlarında yoğunlukla %100 organik kotonu tercih eden tasarımcı, geri dönüşüme de önem veriyor. Koleksiyonlarını sezonluk giyim için değil uzun yıllar boyunca kalıcı bir biçimde kullanılmak üzere tasarladığını belirten McCartney için sürdürülebilirlik kavramı sadece kıyafetlerindeki detaylardan da ibaret değil. Zira Stella McCartney’nin İngiltere’deki ofisleri rüzgar enerjisi ile aydınlanırken, marka adına yapılan tüm operasyonun %45’ini tamamen geri dönüştürülebilir temiz enerji kaynakları oluşturuyor. ………………………..”

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.