Originel- 2 Eylül 2015

Begüm By Begüm0 Comments1 min read20 views

Hazır eylül gelmiş, dizi sezonu açılmak üzereyken, dizilerin moda üzerindeki etkisini Originel’in bu haftaki sayısında kaleme aldım. Dizi modasının tarihsel gelişimini ve olayın aslında “Sex And The City”‘den bir hayli öncesine dayandığını anlattım.

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“……………………..Türkiye’ye gelince, modanın dizilere ve dizilerden sokağa nüfuz edişine ilk defa “Aşk-ı Memnu” ile şahit olduk. Perşembe akşamlarımızı “Bu gece Aşk-ı Memnu var başka zaman buluşalım” diyerek diziye saklarken, Bihter-Behlül ilişkisi kadar Bihter ve Firdevs Hanım’ın giydikleri de bizi ekrana bağladı. Bihter’in taşıdığı Arzu Kaprol kıyafetleri ile Bee Goddess mücevherleri, Firdevs Hanım’ın Elif Cığızoğlu elinden çıkmış teatral kostümleri bizi bu markalara doğru hızlıca çekti.

Bugün ise daha dizi yayınlanırken, sosyal medya aracılığıyla Medcezir’deki Mira’nın ne taktığını, Sude’nin ne giydiğini, Scandal’daki Olivia Pope’un hangi marka paltoyu omuzlarına iliştirdiğini öğrenmek mümkün. Bu anlık bilgi akışı, hızlıca satışa dönerken, sokak modasına da seri bir biçimde yön veriyor. Günümüz dizileri sadece haftadan haftaya dizi yayınlandığında değil, sosyal medya ile her anlarını takibe aldığımız ikonlar doğuruyor.…………………………….”

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.