Originel- 5 Ağustos 2015

Begüm By Begüm0 Comments1 min read26 views

Ağustos 2015’e ait bu ilk sayıda, moda dünyasında efsane olmuş Pirelli Takvimi’ni kaleme aldım. Nasıl bir lastik firmasının dünyayı peşinden sürükleyen bir duvar takvimi yaratabildiğini ve Pirelli Takvimi’nin önemini bu yazıda anlattım.

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

pirelli“…………………… Bikinili modellerin masumane fotoğraflarıyla kurgulanan ve gittikçe seksapelini arttıran takvimin popülaritesi kısa sürede İngiltere’den tüm dünyaya taştı; ki internetin olmadığı bir zamandan bahsediyoruz! Bir yandan çekilen fotoğrafların o dönem için oldukça çarpıcı olması, diğer taraftan az önce bahsettiğim internet eksikliği sebebi ile iç gıcıklayan, seksapeli yüksek fotoğraflara erişimin bir hayli zor oluşu, Pirelli Takvimi’nin hızlı yükselişine zemin hazırladı. Takvimin satışının olmaması ve her sene sınırlı adette basılması da takvime sahip olma isteğini kamçıladı.

Gördüğü ilgiden memnun olan Pirelli, bu iş için git gide daha büyük bütçeler ayırdı. Takvimini işin ehli kişilere emanet etmeye başladı. Yıllar içinde Richard Avedon, Patrick Demarchelier, Karl Lagerfeld, Annie Leibovitz, Peter Lindbergh, Mario Sorrenti, Mario Testino ve Bruce Weber gibi dünyaca ünlü isimler takvim için deklanşöre bastı. ………………….”

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.