Marketing Türkiye- Spot Işıklar Altında: Muhafazakar Moda

Begüm By Begüm0 Comments2 min read12 views

Muhafazakar moda, veya İngilizce karşılığı ile “modest fashion” kavramını ilk defa duymuş olmadığınıza eminim. Zira yakın geçmişte Wikipedia’da yerini alan bu kavram, vücudun büyük kısmını örterek giyinirken stil sahibi olmak veya İslami giyim tarzını benimseyerek modayı takip etmek biçiminde özetlenebilir. Muhafazakar moda kavramının moda markalarının radarına girmesi de yine yakın geçmiş. Ancak görünen o ki, girdiğinden beri bu terim ortalığı kasıp kavuruyor. Neden mi? Muhafazakar moda henüz el değmemiş bir alan da ondan! İşlenmemiş altın madeni yani… 2000’lerin başında kozmetik sektörü için erkek kozmetiği ne idiyse bugünün koşullarında o. Kim altın madenini işlemek istemez ki?

Sonra rakamlar yalan söylemez. Reuters’ın 2015’te yayınladığı “State of the Global Islamic Economy Report” Müslümanların giyim ve ayakkabı alışverişi için senede $243 milyar harcadığını ortaya koydu. Bu rakamın önümüzdeki 3 yıl sonunda $368 milyarı bulması bekleniyor. E durum böyle olunca irili ufaklı her kesimden marka pastadan bir pay almanın oluruna bakıyor.

Markaların ilgisi git gide büyüyor

İlginçtir; bu yola adımını ilk atan İtalya’nın Sicilya ateşiyle yanan seksapeli yüksek markası Dolce&Gabbana oldu. 2016 yılıydı. Müslüman kadınlara özel hazırladıkları hicab koleksiyonu yok sattı.  Bu adım İtalyan ikiliyi Avrupa menşeli markalar arasında Müslüman kadınlara özel koleksiyon hazırlayan ilk marka (Armani, Versace gibi birçok marka Arap ülkelerinde erkeklerin giydiği beyaz uzun tradisyonel kıyafetler için özel dikim tasarım yapıyor. Ancak bu tip üretimleri koleksiyon takvimleri içerisine dahil etmiyorlar) olarak tarihe geçirirken moda otoritelerince de çığır açıcı bir hamle olarak nitelendirildi.

…………

Makalenin tamamını okumak için: http://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/spot-isiklar-altinda-muhafazakar-moda/

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.