Dolce&Gabbana’nın Eli Yılbaşı Ağacı’na Değdi

Begüm By Begüm1 Comment3 min read13 views

Hiç yılbaşı ağacının ‘en modası’ olur mu? Moda sektörünün özel günleri kucaklamak için gösterdiği çabayı düşününce, neden olmasın? Bu yılbaşı yolunuz Londra’ya düşerse, Mayfair’deki Claridge’s Oteli’ne gidip Dolce&Gabbana’nın hazırladığı yılbaşı ağacını görün derim. Otel lobisini ışıldatan 8 metrelik ağaç için 9000 adet minik ışık kullanılmış. Bellagio İtalya’da hazırlanan yuvarlak cam süsler ağacın dallarına iliştirilmiş. Her camın üzerinde farklı kültürleri sembolize etmesi için her birer ülke bayrağı çizilmiş. Tümü el yapımı. Ağacın alt kısmını ise geyik, tavşan, tilki, sincap gibi orman hayvanları süslüyor.

Dolce&Gabbana ve Claridge’s, bu işbirliği ile yılın ‘en mutlu’ zamanı olan Chirstmas dönemini kutlamak, dünyanın farklı kültürlerini tasarladıkları ağaçta bir araya getirerek birlik ve barışa vurgu yapmak, ortaya çıkan sonuç ile çocukları mutlu etmek istemiş olabilir. Zira Dolce&Gabbana’nın Instagram hesabında bu ağacın ‘dünya çocuklarına’ ithaf edildiği yazılı. Ancak bu ağacın hem içine dekor olduğu ikonik otel hem de onu tasarlayan markaya daha birçok getirisi var.

Dolce&Gabbana’nın elindeki yılbaşı ağacını dekore etmek için seçtiği tema, markanın 2014 sonbahar kış koleksiyonu ile birebir örtüşüyor. Buradaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi koleksiyona yön veren ‘Enchanted Forrest’ (tılsımlı orman) DNA’sı Claridge’s’deki ağaca birebir taşınmış. Böylece yılbaşı ağacı, firmanın satışta olan ürünleri için doğal bir vitrin görevi de üstlenmiş oluyor.dolce-gabbana-invierno-2014

Claridge’s’e gelince, otel Londra’daki en köklü ve lüks konaklanacak yerlerden bir tanesi. Dolce&Gabbana yılbaşı ağacı mutlaka onu görmek için meraklanan gözleri otele çekecek, otelin daha fazla kişiyle tanışmasını sağlayacaktır. Ancak daha önemlisi, bu beraberliğinin otelin ‘ilerlemiş yaşını’ gençleştirmesi. Dolce&Gabbana ismi ile yan yana gelmenin Claridge’s’i ‘sıcak’laştırdığını, otele ‘ulaşılabilir lüks’ algısını kattığını düşünüyorum. Bu arada hemen belirteyim. Claridge’s aslında bu çalışmayı geçtiğimiz 5 senedir yapıyor. Daha önce Alber Elbaz ve John Galliano ile işbirliği yapan lüks otelin, bu ikinci defa Dolce&Gabbana ile bir araya gelişi.

Gelelim bu beraberlikle oluşan ortak payda getiriye… Dolce&Gabbana tasarımı bir yılbaşı ağacının mutluluk aşıladığı tek grup elbette çocuklar değil. Başta otelde kalanlar olmak üzere, bu hoşluğu duyan her moda sever yetişkinin sonucu görmek için heyecanlanacağını düşünüyorum. Çünkü sıradışı bir çalışma. Çünkü merak uyandırıcı. Çünkü yine sınırlı bir süre için hayatımızda. Ayrıca, Claridge’s ve Dolce&Gabbana kesişen lüks tüketim müşterilerine sahip iki marka. Yılın en çok reklam ve pazarlama kalabalığı olan zamanında, işbirlikleri sayesinde, bu doz aşımından zekice sıyrılıyorlar. Hem yılbaşı dönemi için tüketicilere kendilerini hatırlatıyorlar, hem de bunu duygulara dokunan ve bas bas bağırmayan bir yöntemle yapıyorlar. Bu da her iki firmanın şık duruşunu akıllıca besliyor.Claridges-Christmas-Tree-2014-Dolce-Gabbana

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Comment