Tod’s’dan Erkeklere Özel

Begüm By Begüm0 Comments3 min read43 views

Erkeklerin ayakkabılarına dikkat eder misiniz? Bence erkeklerde görüntünün en önemli kısımlarından birini ayakkabı seçimi oluşturuyor. Öyle ki, bir ayakkabı toplam görüntüyü şıklaştırabiliyor, spor bir hava verebiliyor, bir stil vurgusu katabiliyor, ve hatta rezil edebiliyor! Aynı bayanlarda olduğu gibi… Hatta bayanlarda saç-makyaj ikilisinin çoğu zaman ilgiyi ayaklardan yukarıya doğru hızlıca yönelttiğini düşününce, ayakkabı meselesi erkek için daha bir önem kazanıyor. Bence bir erkeğin kıyafeti altına uygun gördüğü ayakkabı, onun stili yansıttığı en büyük silahı.

Tod's-Gommino-Club-verticalTod’s da stil sahibi erkeklere daha fazla opsiyon sunmayı istemiş olmalı ki, “Gommino Club” ismi altında yepyeni bir uygulamayı devreye aldı. Geçtiğimiz günlerde başlatılan ve 2015 ilkbahar/yaz sezonu için tasarlanan bu uygulamada, erkeklere Tod’s’un ikonik loafer modelini kişiselleştirme imkanı sunuluyor.

Ayakkabıda kullanılacak deri rengi için 20 farklı seçenek mevcut. Üzerinde kullanılan örgü detayı ise 15 farklı renk seçeneğiyle tasarlanabiliyor. Üstelik örgüde tek renk, çift renk veya üç renk opsiyonları var. Kısaca, Tod’s karar vermeyi güçleştirecek kadar seçeneği, erkeklerin ayağına getiriyor. Gerisi arzu ve hayal güçlerine kalmış… Ayakkabıda kullanılacak renklere karar verilip sipariş alındıktan sonra müşteriye özel bir kart veriliyor. Müşteri bu özel ‘üyelik kartı’ aracılığı ile siparişinin durumunu takip edilebiliyor. Sipariş teslim edilmeden önce ise, kişinin isminin baş harfleri ayakkabının tabanına baskılanıyor. “Gommino Club”’ın tanıtım video’sunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kişiselleştirme son dönemlerde birçok lüks tüketim markasının başvurduğu bir pazarlama yöntemi. İşlem sonuçlandığında elinize geçen üründen sadece bir adet bulunacak olması işin sadece görünür olan ‘özel’ kısmı. Halbuki kişisel tercihlerle Tod’s yönlendirebiliyor olmak da, ürünün sizin siparişiniz üzerine özel olarak yapılması da, ayakkabının elinize geçmesi için göstermeniz gereken sabır da oyunun birer parçası.

Tod’s uyguladığı bu pazarlama stratejisi ile müşteriyi ‘ayakkabı satın alma ve kullanma’ deneyiminin her parçasında özel hissettirmeyi amaçlıyor. Bunu da en çok tutulan modellerinden birini baz alarak, eğlenceli bir şekilde yapıyor.

Benzer bir uygulamayı geçtiğimiz sezon Prada bayan koleksiyonu için gerçekleştirmişti. Ancak söz konusu erkek ayakkabısı ise, Tod’s’un “Gommino Club”’ının türünün ilk örneği olduğunu söyleyebiliriz. Ve açıkçası, bana göre, erkek ayakkabı markaları arasında kişiselleştirmeye öncülük etmek de en çok Tod’s’a yakışırdı. Tod’s’un 1950’lere gönderme yapan efsanevi loafer modeline getirdiği modern yorum, ancak kişisel tercihler ile bir adım daha öteye taşınabilirdi…tods-gommino-customization

Bu uygulamanın isminin “Gommino Club” olması da elbet tesadüf değil. Tod’s, markasına kişiselleştirme opsiyonuna açık olacak kadar güven duyan erkekleri “Gommino Club”’a alarak, onlara hak ettikleri aidiyet duygusunu yüklüyor. Bu şekilde de müşterilerinin Tod’s markası ile olan bağını kuvvetlendiriyor.

Mart sonunda tüm dünyadaki seçili Tod’s mağazalarında başlayan bu kişiselleştirme programı, malesef Türkiye mağazalarında uygulanmıyor. “Gommino Club”’ın geçerli olduğu mağazaları Tod’s’un internet sitesinden görüntüleyebilirsiniz.

 

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.