ModaKariyeri.com- Zamansız Parça Ne Demek?

Begüm By Begüm0 Comments1 min read32 views

Moda literatüründe sıklıkla yer bulan ‘Zamansız Parça’ tanımı ne demek hiç düşündünüz mü? ModaKariyeri.com için kaleme aldım. 

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“Chanel tweed ceket, Hermés Birkin Bag, Armani takım elbise, Louis Vuitton Monogram valiz, Cartier Panthére yüzük… Moda dünyasının yıldızlarını oluşturan bu ürün isimlerini ilk defa duymadığınıza eminim. Öyle ki, bu ve bunlar gibi daha birçok özel parça çok uzun senelerdir markaların lokomotif ürünleri halinde satışa sunulurken milyonlarca kişinin hayallerini süslemeye de devam ediyor. Söz konusu ürünler ‘moda hiyerarşi’sinin en tepesinde “Zamansız Parçalar” adı altında doğal bir korunmaya alınmış durumda. Her biri her daim arzulanıyor, ait olduğu markaya her daim para kazandırıyor.

Peki nedir bir ürünü zamansız yapan? Zamansız ürün her şeyden önce senelerin testinden sağlam çıkmış ürün demek. Diğer bir deyişle yıpranmadan, değerinden bir nebze kaybetmeden (aksine değerini katlayarak) zaman içindeki yolculuğuna devam edebilmiş ürün demek. Zamansız ürün, oluşup yıkılan trendlerden etkilenmeyen, kişide ‘trend üstü’ bir hissiyat yaratan ürün demek. ………”

Bir tık ile buradan makalenin tümünü okuyabilirsiniz.

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.