Robb Report- Mart 2017

Begüm By Begüm0 Comments2 min read16 views

Erkek modasında gözler çizgili blazer ceketlere çevrildi. İngiliz üniversitelerinin kürek takımı üniforması olarak başlayıp moda basamaklarında yükselen ve bu sene ‘come back’ yapan “Çizgi Devrimi”‘ni Robb Report Mart sayısında anlattım.

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“…………………. 2017 ilkbahar/yaz dönemini podyuma taşıyan Paris ve Londra erkek moda haftaları çizgili kumaş kullanımını gömlek, pantolon, bomber ceket, şort gibi çok geniş bir spektrumda işlerken aslan payını alan çizgili blazer ceket tasarımları oldu. Ancak bu trendin önümüzdeki sezonda damgasını vuracağına dair esas belirti, dünyanın en önemli erkek moda organizasyonu olarak bilinen Pitti Uomo sırasında Floransa sokaklarını çizgili blazer ceketleri, ceketin cebine iliştirdikleri aykırı renkli mendilleri ve panama tarzı şapkaları ile arşınlayan erkeklerin verdiği görüntülerdi. Zira şıklık konusunda birbiri ile yarışan stil sahibi kanaat liderlerinin ortak noktası kendi tarzlarında yorumladıkları çizgisi bol ceketlerdi.

Çizgili blazer ceket aslında moda sahnesinde epey uzun geçmişi olan bir parça. Şimdiki kullanım alanına bakarak hayal etmesi güç olsa da, blazer ceketler moda literatürüne ilk olarak atletik amaçlı kullanılan bir ürün formunda girdi. Blazer ceket İngiliz üniversitelerinin kürek takımlarının resmi üniformasıydı. Çeşitli renklerin bir arada kullanılması ile tasarlanan versiyonları ise kısa süre içerisinde üniversitelerden dış dünyaya açıldı. Casablanca’nın Humphrey Bogart’ı, The Godfather’ın Marlon Brando’su, The Graduate’ın Dustin Hoffman’ı çizgili blazer ceketleri ile kamera ışıkları karşısında yerlerini alırken, tarzları milyonları etkiledi. Geçmişle sıkı bağları olan bu seneki trend ise alışılagelen çizgili blazer ceket kurallarını bir hayli farklılaştırdı. Geçmişe nazaran çok daha ‘fitted’ bir yorumla tasarlanan çizgili blazer ceket modelleri, kendi içindeki değişken yapısı ile de öne çıkıyor. …………….”

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.