Marketing Türkiye- Markanın Da Duygusal Zekası Yüksek Olanı Makbul

Begüm By Begüm0 Comments1 min read11 views

Birkaç gün önce New York merkezli Luxury Institute (Lüks Enstitüsü) on yıllık çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Açıklandığından beri de hem moda hem de pazarlama çevrelerinde epey yankı uyandırdı. Zira on yıl boyunca Amerikalı kalbur üstü tüketicilerin davranış alışkanlıkları ve markalara karşı tutumları incelenmiş ve ortaya daha önce üzerinde hiç konuşulmayan bir kavram çıkmıştı; duygusal zekalı markalar. Yapılan analiz sadece bu tanımı literatüre sokmakla kalmadı aynı zamanda markaları değerlendirmede kullanılabilecek yepyeni bir kriter de yarattı. Hatta belki de açıklanan sonuçlar analizin kendisi kadar olay yaratmadı.

Giyim ve aksesuar alanında Chanel’in duygusal zekası en yüksek marka olarak tanımlandığı, onu hemen ardından Louis Vuitton’un takip ettiği yarışta markalar dört ayrı kategori üzerinden sınandı.

  1. Markanın ürün ve müşteri hizmeti kalitesi
  2. Markanın empati kapasitesi (müşterilerin isteklerini anlama becerisi)
  3. Markanın güvenilirliği (müşterilerinin isteklerini her konunun önünde tutma yetisi)
  4. Markanın cömertlik anlayışı (çalışanlarına, müşterilerine ve topluma karşı ne kadar eli açık, anlayışlı ve ‘iyiye doğru yönlendirici’ davrandığı)

………….

Makalenin tamamını okumak için- https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/markanin-da-duygusal-zekasi-yuksek-olani-makbul/

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.