Kristal Kadehinizi MadMan Şerefine Kaldırın

Begüm By Begüm0 Comments2 min read17 views

Sevdiğim diziler final yaptığında üzülüyorum. Karakterlerle duygusal bağ kurduğum için olsa gerek… Sanki çok sevdiğim ve sık görmeye alıştığım bir arkadaşım başka bir şehre taşınıyormuş gibi bir his kaplıyor içimi. Geçtiğimiz mayıs ayında sona eren MadMan dizisi için de bu tanım birebir geçerli oldu. İşte bu yüzden, dizi final yaptığında start verilen MadMan X Waterford işbirliğini çok sevdim. Kadehimi MadMan şerefine kaldırırken, size bu nefis projeden bahsetmek istedim.

Waterford-Mad-Men-Edition-DrinkwareWaterford’u duymuşsunuzdur. İrlanda doğumlu bir kristal firması. Çok uzun senelerdir lüks tüketim müşterilerinin yaşam tarzına entegre olacak dekorasyon ve ‘mutfak’ objeleri tasarlıyor. Şimdi ise MadMan ile bir araya gelen firma, diziyi yad edecek bir içki seti projesine imza attı. Ben ortaya çıkan sonucu oldukça beğendim. Bir defa içki seti, ‘lüks’ kavramına çok güzel uyum sağlayan bir ürün seçimi. Hem dizideki lüks ruhunu yansıtıyor, hem de Waterford’un marka konumlamasına yakışıyor. Hazırlanan koleksiyon ise 60’lardan ilham alan, zarif, şık ve bir o kadar da maskülen bir karaktere sahip. Kristal bardak ve şişelerin yer aldığı tasarım, tabi ki dizinin ana karakteri Don Draper’ın elinden düşürmediği içki kadehine gönderme niteliğinde.madman-glasses

Popüler kültürün beğenilerimizi, ve dolayısıyla alışveriş alışkanlıklarımızı şekillendirdiği bir dünyada yaşıyoruz. İşte MadMan ve Waterford’da bir araya gelirken, bu gerçeklikten yola çıkmışlar. Üstelik dizilerin en çok ‘buzz’ yarattığı dönemlerden biri final zamanları. Dolayısıyla dizinin bu parlak anını kullanarak, diziyi yad etmek isteyenler için özel bir koleksiyon çıkartmak nefis bir pazarlama stratejisi değilse nedir?!

madmen_life3_legalİşbirliğini bir içki seti üzerinde şekillendirmenin de çok akıllıca bir hamle olduğunu düşünüyorum. Sonuçta önümüzde, Don Draper’ın dizinin her bölümünde yudumladığı bir Old Fashioned gerçeği var. MadMan sayesinde 60’lardaki popülaritesine yeniden kavuşmuş bir kokteyl bu… Dizide Old Fashioned’ın, kristal şişelerden seri olduğu kadar özenli hareketlerle kadehlere doldurulup bir ritüel tadında yudumlanması elbet ki içkiye olduğu kadar, içkinin içilme şekline de talep yarattı. İşte MadMan Waterford işbirliği, bu talebe nefis bir yanıt veriyor.

Üstelik bu ortak çalışma, Waterford gibi klasik bir markayı waterford-madmen-drinkware-blackbulunduğu kalıptan çıkarttığı için de kıymetli. Waterford, MadMan koleksiyonu ile marka kimliğine genç, dinamik ve yenilikçi bir ruh aşılıyor. Örneğin benim aklıma dahi gelmeyen bir marka iken, bu özel koleksiyon Waterford’u kalbime yerleştirmeye yetti. Siz ne dersiniz? MadMan’in ‘rüzgarıyla’ Waterford aklınızda yer etti mi?

 

 

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.