Nostalji- Louis Vuitton Oyuncak Bebeklere Ayakkabı Giydirdi

Begüm By Begüm0 Comments2 min read28 views

Bugün başka bir makale için arşiv karıştırırken, karşıma Louis Vuitton’un 2012 senesinde yürüttüğü bir reklam kampanyası çıktı. O dönem kampanya çok hoşuma gitmiş olmalı ki, üzerine bir dolu not düşüp kenara ayırmışım. İlk defa burada güncel bir konudan bahsetmiyorum. Ancak Louis Vuitton’un 3 sene önce internet üzerinden yürüttüğü bu kampanya hala o kadar güzel noktalara dokunuyor ki, paylaşmadan edemedim.

LVShoes32. Dünya Savaşı’nın sona erdiği dönemde, kumaş, iplik, pul-payet gibi malzemeleri bulmak iyiden iyiye zorlaşmıştı. Bu kıtlıktan dolayı, Paris’teki ünlü moda evleri koleksiyonlarını tanıtmak için “Theatre De La Moda”‘ yı yarattılar. Koleksiyonlarını en ince detayına kadar Barbie benzeri, minik oyuncak bebeklerin üzerinde hazırladılar. Defileler bu oyuncak bebekler ile gerçekleştirildi. Müşteriler, koleksiyonu bu şekilde izleyerek siparişlerini verdiler. Beğenilen elbise, şapka, eldiven veya her ne ise moda evleri aynısını birebir çalışarak, müşterilerine ulaştırdı. Böylece, pazarlama kavramı dönemin koşullarına adapte olarak yoluna devam etmiş oldu.lv-doll-shoes-ad

Louis Vuitton ise, 2012 senesinde çıkarttığı ayakkabı koleksiyonunun tanıtımda bu oyuncaklara geri dönüş yaptı. Ayakkabıların minyatürleri, gerçeklerine yüzde yüz bağlı kalacak şekilde tasarlanıp oyuncak bebeklerin ayaklarında görücüye çıktı. Tanıtımda kullanılan Tonner marka oyuncak bebekler ise 1940’ların havasını nefis bir şekilde yansıtıyordu. Ünlü moda evi, bu kampanyayı hazırladığı video aracılığı ile duyurdu. Video’yu aşağıda izleyebilirsiniz.

Lüks tüketim markalarını kasıp kavuran video çılgınlığı başlamadan önce atılan bu adımın, farklı ve harika bir tanıtım hamlesi olduğunu düşünüyorum. Üstelik bence, nostalji ancak bu kadar modern ve stil sahibi bir şekilde ortaya konabilir. Bu video’nun bir değil, birkaç jenerasyonun birden gülümseteceğine eminim.

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.