Geri Döndüler!

Begüm By Begüm0 Comments3 min read17 views

Mevsim bahara döndü diye tazeleniyoruz sandık. Nereden bilebilirdik ki? Meğer döndüğümüz 90’larmış! Bu sezon birçok detay yirmibeş/ otuz sene öncesinden comeback yapıyor. Tıpkı tarih gibi modanın da tekerrürden ibaret olduğunun altını çizercesine… “Biz bu filmi daha önce görmüştük” der gibi sızlanan bir ruh haline bürünmeyin. Comeback yapan bu ürünler ile yollarınızın yeniden kesişeceğine sevineceğinize (hatta onları özlediğinize bile) iddiaya girerim. İşte yepyeni yorumuyla 90’lar karşınızda.

-Bisikletçi taytları: Off-White ve Chanel defilelerinde podyumda salındığında bu seneki ‘yazın habercisi parça’ olacaklarını anlamıştık. Doksanlardan farkı şu ki, dizin hemen üzerinde biten bisikletçi taytları sadece spor alternatifler ile değil stilettolar veya blazer ceketler ile de kombinleniyor. Hatta ne kadar şık, o kadar iyi. 

-Gecelik elbiseler: 1993’te o zamanların 19 yaşındaki Kate Moss’u üzerinden akar gibi duran gri metalik elbisesiyle görüntülendiğinde mesaj yerine ulaşmıştı. Binlerce kadın (içinde Kate gibi görünmeyi hayal ederek) bu modele resmen akın etti. İşte şimdi o incecik gecelik elbiseler yeniden karşımızda. En çok da saten dokuda. 

-Ufak bir deri ceket: “Zaten onun modası hiç geçmemişti ki” demeyin. Üzerimize deri ceket yerine puf yelek, trençkot, uzun blazer ceket… neleri tercih etmedik ki? Moda sahnesinin kuşku götürmez kült parçalarından biri olan kısa siyah deri ceketler bu sezon geri döndü. Hatta siyah olması da şart değil. Deri ceketinizi renkli tercih edebilir, sonbaharda da kullanabilirsiniz. Zira 2019 sonbahar kış podyumları renkli deri versiyonları ile dolu.

-Batik desenler: Ya çok sevilir, ya tahammül edilemez. Batik ile kadınların ilişkisi nedense bu iki ekstrem arasında gidip gelir. Siz hangi uçta yer alıyorsunuz bilmiyorum ama bu sezon batik çok moda. Üstelik 90’lardaki gibi sadece t-shirt’e iliştirilmiş halde de değil. Batik sıklıkla elbiselerde, eteklerde ve ipek gömleklerde karşımıza çıkıyor. 

-Kargo pantolonlar: Onlar ki gardırobun vazgeçilmezleri idi, düşünmeden giyinmenin kilit parçaları idi, 90’ların dizi karakterlerinin favori parçaları idi… Geri döndüler! Yeni yorumlarında ise kargo pantolonları altında stilettolar ile görmeye, bilekte sona eren paçalar ile giymeye hazır olun. 

Elbette comeback yapan sadece bir takım parçalar değil. İşin içinde markalar da var. Bakınız mantar gibi mağazalarını arttıran Levi’s, bakınız eşofman takımları kapış kapış satılan Kappa, bakınız ayakkabı tercihleri arasına kendini kabul ettiren Fila.

Güzelliğe gelince, 90’lar benim daha ziyade geri gelmemesini dilediğim akımlar ile bezeli. Unuttuysanız hatırlatayım. Saçların süper anti-natürel renkler ile boyanması. Tokanın toplanan saça tersten iliştirilmesi suretiyle bir fıskiye edasıyla oluşturulan topuzlar. Toplanan saçın iki yanından mutlaka aşağıya bırakılan (saçın gerisi ile aynı uzunlukta) perçemler. Bir de elbette ipten ince kaşlar.

 

…………….

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.