Güzellik Yayında- Aralık/Ocak Sayısı

Begüm By Begüm0 Comments3 min read16 views

Vitrinler ışıldamaya, kokinalar sokak aralarında satılmaya başladıysa vakit tamam demektir! Sizleri bilemem ama perakendencilere yaz mı kış mı diye sorsanız yanıt yılbaşı olur! Mart ve eylül ayları sezon açılışı dolayısıyla en çok ilgi çeken dönem olsa, yapılan alışverişin çoğu ana dönemler olan yaz ve kışı düşünerek gerçekleşse de yılbaşının ışıltısı bambaşka!

Bir defa yılbaşı demek, pozitif bir ruh hali demek. Pozitif hissetmek ise para harcamanın yolunu ardına kadar açan en önemli halet-i ruhiye. E sonra bir de hediyeler var… Alışverişin maksimuma ulaştığı, ciroların tavan yaptığı, seneyi iyi kapatmaya sebep yılbaşı dönemini perakendeciler sevmesin de kim sevsin?

Londra’da Bir ‘Aşk Ağacı’

İşte bu nedenle, birçok lüks moda evi ve marka yılbaşını daha çok sahiplenmek adına sıra dışı fikirlerle kendini gösteriyor. Anlayacağınız artık yılbaşı ruhu markaların vitrinlerinden dışarıya taşıyor. Video’lara bürünüyor, işbirlikleri ile yılbaşı ağaçlarına süs oluyor. 2018’in en öne çıkan örneği ise Claridge’s Otel ile Diane Von Frustenberg arasında gerçekleşti. Bu aralar yolunuz Londra’ya düşerse Mayfair’deki otele mutlaka uğrayın.  Lobide sizi kalın gövdeli, altı metrelik bir yılbaşı ağacı karşılayacak. Ağacın mavi ışık huzmelerinin arasındaki dalları gümüş rengi 8000 yaprakla dolu. DVF’in “Tree of love” (aşk ağacı) ismi ile adlandırdığı tasarımda barışı simgeleyen güvercin ve bilgelik sembolü baykuş figürleri de kullanılmış.

Ağacın Tasarım Hali Yükselişte

Aslına bakarsanız bu Claridge’s Otel için artık kemikleşmiş sayılabilecek bir yılbaşı geleneği. 2009’dan beri Alber Elbaz, Dolce&Gabbana, Christopher Bailey gibi isimlerle bir araya gelen otelin geçen seneki tasarımı da müthiş ilgi görmüştü. Karl Lagerfeld imzası taşıyan dizayn, elbette ünlü kreatif direktörün sıra dışı bakış açısından payını aldı. Baş aşağı duran yılbaşı ağacı 2017’nin hakkında en çok konuşulan yılbaşı enstelasyonu olarak seneyi tamamladı.

Benzer şekilde Ritz Carlton Tokyo Dolce&Gabbana ile bir işbirliğine imza attı. Elde boyanan süsler yılbaşı ağacının dallarını süslerken alt kısıma ikilinin doğum yeri Sicilya’ya gönderme yapan kuklalar iliştirildi.  Le Royal Monceau Raffles Paris led ışık tasarımcısı Sylvie Maréchal ve Beau&Bien ile bir araya gelip ağacın üstünü değil de etrafını bronz ışıklarla süslemeye tercih ederken Roma’nın ünlü Hotel de Russie’si avlusundaki ağacı İtalyan mücevher markası Vhernier’ye emanet etti. Tiffany duruma bambaşka bir boyut katarak, Londra’da kurduğu yılbaşı ağacını parfümlü hale getirdi. Tiffany&Co. imzası taşıyan parfüm rutin aralıklar ile ağacın dalları arasından püskürtülüyor.

Swarovski ise adı yılbaşı konsepti ile en çok bir arada anılan marka olarak senelerdir karşımızda. Markanın tasarladığı ağaç her sene Milano Galleria’da. Kristal Swarovski yıldızı 13 senedir New York Rockefeller meydanındaki dev yılbaşı ağacının tepe noktasında.

Görünen o ki yılbaşının ışıltısı devam ettikçe, markaların bu döneme duyduğu iştah da artarak devam edecek. Fark edilmek adına markalar yaratıcılıklarını yarıştırdıkça her yılbaşı bir diğerinden daha etkileyici süslerle dolacak.

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.