TimeOut- Mayıs 2017

Begüm By Begüm0 Comments2 min read23 views

Moda’da geleceğin mağazacılık anlayışı ile tanışın. MockupModa’nın başrolünde dayanışma, iletişim, üretim ve sohbet var. İçeri girip bir şeyler alarak dışarı çıkmanız işin ikincil kısmı yani…

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“Önünden geçen herkesin mutlaka vitrinlerine gözlerinin takıldığı, “burayı görmüş müydün” diye yanındakilere işaret ettiği, Moda’nın ana meydanına bakan ufak bir köşe dükkan burası. Moda’nın kendiyle barışık, sokak-sever çehresiyle uyumlu. Ufak metrekaresi sizi yanıltmasın. MockUp Moda’nın raflarına giyimden aksesuara, iç giyimden dekorasyon objelerine kadar bir çok ürün sığmış.

Alıştığımız mağazacılık anlayışından epey farklı bir yerden bahsediyoruz. Üstelik hem müşteriler, hem de mağazada ürününü sergilenen markalar açısından. Burası bir Türk tasarımcıları kolektifi. Tasarımcıların kendilerini özgürce ifade edebildikleri bir tanıtım alanı. İçerideki her parça Türk yapımı. İstanbul haricinde Çanakkale, Antalya ve Bozcaada’dan gelen markalar var.

Mockup Moda için tasarım sever ile tasarımcıyı bir araya getiren, ikisinin iletişim kurmasını amaçlayan, tasarımcıların özenle seçimi ile ortaya bir sinerji çıkartma çabasında olan, alışveriş deneyiminin kendisinden hoşlanan kitleyi hedefleyen bir deneme platformu demek de mümkün. Tıpkı adının içine gizlediği (Mockup İngilizce’de maket anlamına geliyor) anlam gibi… Mockup Moda’da markalar mağazanın içerisinde belli alanları kiralıyorlar. Bu alanın tasarımı, kurgusu söz konusu markaya ait. Artık kendisini nasıl ifade etmek isterse… Yaklaşık her iki ayda bir mağazanın taşıdığı markalar değişiyor. Şu anda ise içeride 25 farklı tasarımcıya ait ürün bulmak mümkün. Elif Domaniç, 25th Hour, Steepsquare, Exo ve Konkraft bunlardan bir kaçı.

            Müşteri ise buraya adım attığı anda ‘müşteri’ kimliğini arkada plana bırakıyor. Taptaze kahve kokusunun eşlik ettiği atmosferde müşteri bir gözlemci, bir sanat sever, o dayanışma hissiyatının bir parçası…

……………………..”

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.