TimeOut- Mart 2017

Begüm By Begüm0 Comments2 min read20 views

Hazır yüzümüzü bahara dönmüşken şehre bahar havası getiren blogger Meriç Küçük’ün yepyeni mağazası Maritsa’yı TimeOut İstanbul için mercek altına aldım. :)

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“Hani çizgi filmlerde olur ya, saçları karman çorman, üstü başı yırtık pırtık kahramanımız, bir sihirli değneğin dokunuşuyla adeta prensese dönüşür. En sağlam moda blogger’larından Meriç Küçük namı diğer Maritsa’nın mağazası da işte böylesine bir dönüşüm geçirebileceğiniz bir yer. Buraya ev halinizle gelip üst kattaki kuaförde (Kemal Baykar) saç, makyaj ve manikürünüzü yaptırabilir, nefis kıyafet ve takılar arasında kendinizi kaybedebilir, Melez Tea’nin nefis çaylarından yudumlayabilir ve kucağınızda taptaze bir çiçek buketi ile tamamen yenilenmiş olarak Maritsa’dan ayrılabilirsiniz. İçeride öyle bir enerjiyle sarıp sarmalanıyorsunuz ki, buradan mutlu çıkmamanız imkânsız. 

Meriç Küçük Türkiye’de blog işi için ilk kolları sıvayanlardan. Boğaziçi’nde okuduğu son sene açtığı bloğu kısa süre içinde binlere hitap eder hale bürünürken Meriç kurumsal hayata yöneldi. Dergicilikten Vakko’ya, oradan ise 1Y1V.com’a geçti. Tamamen kendi yaptığı işe yönelmeye karar verdiğinde bloğu 2,5 yaşındaydı. Tüm bu dönem içerisinde freelance sosyal medya danışmanlığı veren, “I’m Not Basic” markasına ortaklık yapan, hem blogger hem de ‘influencer’ olarak adını duyuran Meriç şimdi ise işin perakende kısmına geçti. Hem de ne geçiş… Akatlar’daki trafik gürültüsünden arınmış, ışık dolu mağazasını anlatırken “Buraya geçmeye karar verdikten sonra markalar ile anlaşıp mağazayı açmam sadece üç hafta sürdü” diyor Meriç. Yani üzerinde uzun uzadıya iş planları yapılmış, mali döngüsü en ince detayına kadar hesaplanmış bir yatırım kararı değil bu. Daha çok kalpten gelen, samimi ve hızlı bir hamle… “Burası aslında benim kuaförümdü. Kemal ile (kuaförü Kemal Baykar) bir gün mağaza açarsam tam da böyle bir yer isterdim diye çok sohbet etmişizdir. Mekanın çok güzel bir enerjisi var. Bir gün kuaförün üst kata taşınacağını haber aldım. Maritsa’nın mağaza hali işte o gün doğdu” diyor Meriç gözleri parlayarak. …………………….”

Makalenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.