TimeOut- Şubat 2016

Begüm By Begüm0 Comments2 min read18 views

Tek bir iyi kesim gömlek her kıyafet kombinini çözer! Eğer henüz tanışmadıysanız Marble&Co.’nun hikayesini dinlemek üzere TimeOut Şubat sayısına beklerim. :)

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

Tasarıma nasıl başladın?

Mimarlık eğitimi aldım. Sonrasında aynı alanda çalışmaya devam ettim. Şantiye kontrolörüydüm. Bir ürün ortaya koymak, bunu doğa ve mimari ile uyumlu bir şekilde tasarlamak, sürekli üretmek gibi kavramlar üzerine düşünürken kendimi moda sektörünün kıyısında buldum. Bu alandaki ilk tecrübem Gül Ağış ile birlikte çalışmaktı, bana çok şey kattı. 2011’de kendi markam için hazırlıklara başladım. Marble & Co. 2012 yılında kuruldu. İlk sene Başak Cankeş ile ortaktık, sonrasında ise ben kendim devam ettim.

Sadece gömlek üzerine mi çalışıyorsun?

Evet. Gömlek aslında kullanımı kolay bir parça. Ancak kıyafete damgasını vuracak kadar da önemli. Gömlek seçimi kişinin hayalindeki tarzı yansıtabildiği bir oyun alanı. Hem erkek hem de kadınlar için senede birer koleksiyon tasarlıyorum. Sonrasında ise kapsül koleksiyonlar ile ana koleksiyonu besliyorum. Örneğin bu ay yeni bir kapsül koleksiyon satışa sunuyoruz.

Tasarıma artizanal bir yaklaşımın var. Hızlı tüketim dünyasında Marble & Co. nerede duruyor?

Son senelerde hızlı tüketim çığ gibi büyürken, artizanal ürünlere de ilgi artıyor. Doğal ürünün peşinden koşan, “Az ama öz olsun,” diyen, özenle seçerek aldığını senelerce kullanmak isteyen yeni bir grup bu bahsettiğim. Yani ortada iki ayrı gerçeklik, iki ayrı yol var. Benim seçtiğim, ikinci anlattığım yolu besleyen bir adım. Hatta sadece gömlek yapımına odaklanmamın sebebi de bu. Tek parça tasarlamak, ortaya çıkan sonucu mükemmelliğe daha yakın bir noktada tutuyor.

………….”

Makalenin tümüne burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.