Gurung ve Valli MAC İçin Kolları Sıvadı!

Begüm By Begüm0 Comments3 min read26 views

Kadınların oyuncaklarının kozmetik ürünleri olduğunu düşünürüm hep. Kozmetik mağazaları da içinde kendimizi kaybettiğimiz oyuncakçılar… Hele ki girdiğimiz kozmetik mağazasına ‘sınırlı bir süre için’ belli ürünler gelmişse, değmeyin o alışverişin keyfine! Mağazadan elinizde sadece masum bir rujla çıksanız bile, kendinizi daha iyi hissedeceğiniz garanti. Belki de içerdiği ‘anlık mutluluk etkisi’ sebebiyle, kadınları hedefleyen marka işbirliklerinin en renkli olanlarının kozmetik sektörü için yapıldığını düşünüyorum. MAC ise bu oluşumun öncülerinden biri.mac-giambattista-valli-lipstick

Geçtiğimiz senelerde MAC’in birçok farklı işbirliğine şahit olduk. Simpsons, Barbie, Hello Kitty gibi karakterler, Rihanna, Nicki Minaj ve Lady Gaga gibi şarkıcılar, ünlü kozmetik markası için koleksiyonlar üretti. Şimdi ise, moda tasarımcıları Prabal Gurung ve Giambattista Valli işbirlikleriyle karşımızda.

Prabal Gurung’un tasarladığı kozmetik ürünleri 26 Kasım’da mağazalarda yerini alıyor. Gurung’un öne çıkarttığı renkler kadar, ürünlerin paketlemesi de görülmeye değer. Tasarımıyla 1920’lere gönderme yapan altın rengi ürünler tam da yılbaşının ışıltılı ruhuna uygun. Bence her biri başlı başına nefis birer hediye!

Giambattista Valli’nin hazırladığı koleksiyon için ise 2015’in baharına kadar beklememiz gerekecek. Sadece ruj üzerine çalışan sanatçının kullandığı renkler sanki bir bahar buketinden fışkırmış gibi. Bu rujları sürmekten öte, öpmek isteyebilirsiniz.

Aslında kozmetik pazarına girmek, moda tasarımcıları için bilindik bir marka genişletme yöntemi. Tom Ford, Giorgio Armani, Mark Jacobs ve daha birçokları kendi kozmetik koleksiyonlarını takipçileriyle buluşturdu. Ancak markayı bu şekilde genişletmek, elbette maliyeti çok yüksek olan bir hamle. Giambattista Valli ve Prabal Gurung gibi daha ‘niş’ firmalar için, kozmetik dünyasına ilk adımı süreli bir ortaklık denemesiyle atmanın çok daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu işbirliklerinin sayesinde edinecekleri geribildirim tasarımcıların yol haritasını netleştirecektir…

prabal-gurung-mac-cosmeticsPeki sizce her iki firma da neden kendilerine MAC’i ortak seçti?  Öncelikle MAC’in bu konudaki tecrübesi tartışılmaz. Giriştiği işbirlikleri hep iyi ses getirdi. Ünlü kozmetik markası, özel üretim için bir araya geldiği markaları pazarlama ve PR konusunda fazlasıyla destekledi. Bir başka neden, MAC’in ulaşılabilir fiyatta ürünler satması. Lüks tüketim müşterisine hitap eden Gurung ve Valli gibi markalar MAC bünyesinde yaratıcılıklarını özgürce konuşturup marka kimliklerini tamamen yansıtan kaliteli ürünler tasarlıyorlar. Hazırladıkları koleksiyonlar, uygun fiyata satışa sunulduğu için geniş müşteri kitlelerine ulaşabiliyor. Bu da, Prabal Gurung ve Giambattista Valli’nin marka bilinirliğine (brand awareness) küçümsenmeyecek bir katkı yapıyor. Düşünsenize, dünyanın onlarca ülkesinde, yüzlerce şehrinde mağazası olan bir markadan bahsediyoruz. Proje süresince bunların her biri, Valli ve Gurung markalarını tanıtacak platformlara dönüşüyor. Son değinmek istediğim konu ise belki de en kritik olanı. MAC senelerdir her iki tasarımcının da defilelerinde tercih ettiği kozmetik markası. Bütün şovlarında el ele verdiği iş ortağı… Gurung ve Valli fanları için, markayı MAC’e bir kozmetik koleksiyonu hazırlarken görmek doğal bir akışın sonucu. Diğer bir değişle, bu organik bir işbirliği.

 

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.