Originel- 30 Eylül 2015

Begüm By Begüm0 Comments2 min read28 views

Originel’in bu haftaki sayısında lüks mumların satışının neden bu denli arttığını, işin içinde olan markaları, moda dünyasının bu trende yaklaşımını anlattım. Evinizi mumlarla süslemekten hoşlanıyorsanız, bu yazıyı okumalısınız. :)

Yazıdan Ufak Bir Alıntı:

“…………………………….. Mum seneler önce ihtiyaç olmaktan çıkıp dekoratif objeye geçiş yapmış bir ürün. Bu ürünü diğer birçok dekoratif objeden ayıran ve satış artışına olanak veren en belirgin sebep ise, mumun insan psikolojisi üzerindeki etkisi. Bir not olarak, mum alıcılarının %90’ının kadın olduğunu belirteyim. Mum alevi kişide nostalji hissi uyandırırken, aynı anda ışığıyla da umudu simgelediğinden midir?.. Mum insanı sakinleştirir. İçine girdiği ortamı yumuşatır. Rahatlamak istediğinizde de, yalnız kalmak istediğinizde de, gülüp paylaşmak istediğinizde de mum bulunduğunuz ruh haline eşlik edebilir.

Mum koku içerdiği takdirde, ki bütün lüks markalar kokulu mum üretiyor, çok daha kişisel bir objeye dönüşür. Eğer seçtiğiniz mum sizi iyi hissettiren bir kokuya sahipse, tıpkı parfüm gibi, bittikçe yenilenecek ve sizin söz konusu markayla olan bağınızı kuvvetlendirecektir. Favori mumunun yarattığı ambiyansı öyle çok seviyor olmalı ki, Cambridge Düşesi Kate Middleton evlenirken Westminister Abbey’i onunla dekore etti. Jo Malone’un ‘spring citrus’ aromalı mumları törenin yapılacağı alanın yanı sıra tuvaletlerde bile kullanıldı. Benzer şekilde Tom Ford Gucci’nin kreatif direktörlüğüne getirildiğinde, Diptiyque markasının incir ağacı aromalı mumunu (Diptyque Figuier) evinde, ofisinde ve tüm Gucci mağazalarında kullandı. ……………………………………….”

 

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.