Originel- 26 Ağustos 2015

2014’te dünyada yapılan lüks tüketim harcamasının %40’ı kişiler seyahatteyken gerçekleşti. Bu nedenle seyahatlerin başlangıç noktası uçak yolculuklarının, markalar için boy gösteri yeri olması şaşırtıcı değil. Havayolları ile moda evleri arasında yapılan işbirliklerini, lüksün uçuşlara nasıl entegre olduğunu bu makalede anlattım.

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“…………………………. Markaların uçuş rotalarına dahil olmalarının sebebi elbet tatil halindeyken cüzdanını bolca aralamayı aklına koymuş lüks tüketim müşterisine kendini hatırlatmak. “Ben senin olduğun her yerdeyim” hissiyatını müşteriye vermek. Bunun için kullanılan en revaçta olan yöntem ise uçuş sırasında müşteriye verilen “bakım kiti”’nin bir parçası olmak. Tıpkı United Airlines ile İngiltere’nin nefis spa markası Cowshed arasındaki işbirliği gibi… Bu ay itibariyle United Airlines’a ait First ve Business sınıflarda yolculara ikram edilmeye başlayan mini spa paketinin içerisinde dudak, el, yüz ve gözünüze bakım uygulayan farklı ürünler mevcut. Uçakta maruz kaldığımız kuruluğa birebir ilaç yani!

Benzer şekilde Swiss Air da bir süredir uçuşlarında La Prairie ile işbirliği halinde. En başarılı lüks bakım markalarından La Prairie’nin ürettiği mini boy kremler, Bally tasarımı bir çanta içerisinde yolculara sunuluyor. Quatar Airways ise bakım kitini Armani’nin ellerine teslim etmiş durumda. Son dönemin en çok satan parfümlerinden biri olan “Si”’nin minik bir versiyonunu da içinde barındıran bu ‘goody bag’’in yolcuların yüzünü gülümsettiğine eminim! ………………………”

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.