Originel- 15 Temmuz 2015

Begüm By Begüm0 Comments1 min read15 views

Originel’in üçüncü sayısında moda dünyasının sanata ne denli yakınlaştığını anlattım. Belli başlı moda markalarının sanat adına neler yaptıklarını, sanata nasıl dokunduklarını ve bu hamleleri neden yaptıklarını “Moda Markaları Sanata Soyunudu” isimli makalede okuyabilirsiniz.

Makaleden Ufak Bir Alıntı:

“Moda ile sanatın arasında yüzyıllardır süren bir çekim olduğu gerçek. Zaten iki olgu bu kadar hayati ortak noktalar barındırırken, birbirinden etkilenmelerini beklemek tuhaflık olur.

Bir defa moda da, sanat da yaratıcılıkla besleniyor. Her ikisi de hayal dünyaları kurgulayıp bunu bir kalıba (kumaş, tuval, heykel…) döküyorlar ve yarattıkları ‘hayalin’ yorumlanması aracılığıyla insanlarla iletişim kuruyorlar. Üstelik moda dünyası sanatın her türlü formundan besleniyor. Bir tasarımcı için, izlediği korku filmi veya gezdiği sergi ya da aklında yer etmiş bir şiir pekala yeni koleksiyonunun başlangıç noktası olabilir.

Ancak şimdilerde, moda dünyasının sanata her zamankinden daha fazla ilgi duyduğu bir dönemden geçiyoruz. Markalar türlü formlarda, farklı girişimler ile ısrarla sanata dokunur oldular. Moda camiasında bu olguyu ‘kullanmanın’ en tercih edilen yöntemlerinden biri ise, sanatı koleksiyonlara enjekte etmek. “

What do you think?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

No Comments Yet.